Sailerovci sú nielen kitzbühelské lyžiarske ale aj golfové legendy

08. februára 2012

Kitzbühelčania sú mimoriadne hrdí na svojho už zosnulého rodáka, trojnásobného olympijského víťaza a päťnásobného majstra sveta v alpských disciplínach Toniho Sailera. Menej je známe, že bol aj výborným golfistom, rovnako ako aj jeho brat Rudi.

  • Kedy sa začal váš brat Toni venovať golfu?

Po skončení športovej kariéry sa uchytil vo filme, ba aj spieval. No napokon pôsobil ako športový funkcionár, riaditeľ slávnych lyžiarskych pretekov Hahnenkamm.  Aj ja som bol výborný lyžiar. Golfu sme sa obaja začali  venovať a doslova mu podľahli hneď po skončení lyžiarskej kariéry.

  • Kým Toni je predovšetkým lyžiarska legenda, vás považujú v Kitzbühele za miestnu golfovú legendu. Koľkože už rokov udierate do golfovej loptičky?

Mám už sedemdesiat a golf hrám vyše 55 rokov.

  • Golfovou vášňou ste nakazili aj svoje dve deti…

Je to pravda. Hoci tiež obe boli výbornými lyžiarmi, dnes pôsobia v golfovom biznise. Syn Rudi junior je bývalý profesionálny hráč a robil som mu kedíka na 150 turnajoch po celom svete. V súčasnosti má ako profesionálny tréner na starosti celý kitzbühelský región. Dcéra Tina je tiež PRO trénerkou a učí na akadémii na ihrisku Schwarzsee.

Autor: Jana Janků | 08. februára 2012