Baví ma lietať s loptičkou

03. januára 2012

Magdaléna Dietlová bola známa hlásateľka v Česko-slovenskej televízii, manželka a pravá ruka už zosnulého autora známych televíznych seriálov Jaroslava Dietla, neskôr moderátorka, šéfredaktorka časopisu Xantypa. Dnes sa už viac-menej venuje iba svojej rodine a koníčkom, medzi ktoré patrí golf a lyžovanie.

  • Prečo ste si vybrali práve golf

Milujem nádherný pocit, že letím s loptičkou, keď sa mi dobre vydarí drajv. Ten virtuálny let mi stojí i za to, že potom tú istú loptičku zúfalo hľadám v lese, či lovím v potôčiku. Drží ma nádej, že nabudúce opäť krásne poletí…

  • Ktoré je vaše najobľúbenejšie ihrisko?

Najradšej hrávam pravdaže v Čechách. Na Slovensku som si to „svoje“ ešte nenašla, lebo príliš často tam necestujem. Jednou z posledných nezabudnuteľných návštev bolo pozvanie Českého centra v Košiciach, kde na moje veľké a príjemné prekvapenie zorganizovali besedu k nedožitým 80-tinám môjho manžela.

  • Hrávate určite aj v zahraničí…

Áno, mala som to šťastie, že som si už zahrala aj v iných kútoch sveta.  Uchvátila ma napríklad krása portugalských ihrísk vo vinárskej oblasti Oeste, ale trebárs aj Praia d´el Rey priamo pri Atlantiku, či Campo Real- 50 kilometrov od Lisabonu. Ale spomeniem aj niečo bližšie: napríklad rada hrám na prekrásnom ihrisku pri rakúskom jazere Achensee s alpskými štítmi okolo. Najkrajším ihriskom však zostáva pre mňa barbadoská osemnástka Westmoreland a 36 –jamkový areál Sandy Lane, kde sa mimochodom ženil Tiger Woods. Len je to trochu od ruky.

Foto: archív M. Dietlovej

Autor: Jana Janků | 03. januára 2012