Aj v Rusku už majú golfové ihrisko PGA

22. mája 2013

Osemnástka Zavidovo je prvým a zatiaľ jediným golfovým ihriskom v Rusku, ktoré sa môže hrdiť titulom PGA.

Zavidovo má v súčasnosti kompletný názov PGA National Russia a tí, ktorí ho navštívili, ho označujú za najkrajšie ruské ihrisko. Leží asi sto kilometrov na západ od Moskvy v Tverskej oblasti, na brehoch nádrže Ivankovskoje na rieke Volga.

Dizajn ihriska je dielom architekta Dave Sampsona z architektonickej kancelárie European Golf Design. Jeho vzhľad úplne pripomína starobylé škótske ihriská. Leží na miernych vresoviskách, každá jamka má vlastný charakter a strategické prvky, ktoré umožňujú dobre si tam zahrať golfistom všetkých úrovní. Manažment ihriska má na starosti  škótska servisná spoločnosť Braemar Golf so sídlom v St. Andrews

Zavidovo je súkromný klub, čo znamená, že bežní návštevníci tam možu hrať len za istých podmienok. Musí ísť napríklad o hosťa niektorého člena, korporátneho partnera, hosťa ubytovaného v tamojšom klubovom dome alebo niektorom partnerskom hoteli, či majiteľa domu alebo chaty v rezorte Zavidovo.

Hra na tomto ihrisku (ale ani na iných ruských ihriskách) nie je lacnou záležitosťou. V roku 2012 sa dalo ešte hrať na špeciálne povolenie v rámci tzv. otvorených dverí a hrací poplatok za kolo golfu na osemnástke bol  4 500 rubľov (112 €). V súčasnosti je to však už raz toľko – 9 000 rubľov (225 €). Web stránka klubu prekvapujúco uvádza, že cez víkend je to iba  7 500 rubľov (187 €).

Foto: Archív ihriska

 

Autor: Jana Janků | 22. mája 2013