Na medzinárodnom golfovom veľtrhu udeľovali ocenenia

16. novembra 2013

Slávnostným vyvrcholením 14. ročníka Medzinárodného golfového cestovateľského veľtrhu v španielskom meste Tarragona bolo udeľovanie prestížnych ocenení IAGTO Awards for 2014.

IAGTO (The Global Trade Organisation for the Golf Tourism Industry) Awards sú najvyššími oceneniami v golfovom turistickom priemysle. Tentokrát ich odovzdávali v Tarragona Placa De Toros, teda aréne na býčie zápasy v meste Tarragona na pobreží Costa Daurada v Španielsku .

Udelili ich na základe hlasovania 516 golfových touroperátrov zo 62 krajín. Kritériami boli spokojnosť klientov, kvalita golfových ihrísk a ubytovania, value for money, podpora dodávateľov služieb, turistických agentúr a leteckých spoločností a dostupnosť hracích časov.

Ocenenie Neodhalená golfová destinácia sa udeľovalo na základe hlasovania 180 členov Medzinárodnej asociácie golfových novinárov z 35 krajín vrátane slovenského golf magazínu www.golfandtravel.sk.

Golfový rezort roka – Európa: Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, Bulharsko
Golfový rezort roka – Severná Amerika The Ritz-Carlton, Half Moon Bay, Kalifornia
Golfový rezort roka  – zvyšok sveta The Farm at Cape Kidnappers, Nový Zéland
Neodhalená golfová destinácia roka Švédsko
Golfová destinácia roka – Afrika, Indický Oceán & krajiny Zálivu The Garden Route, Juhoafrická republika
Golfová destinácia roka  – Ázia & Australasia Hua Hin, Thajsko
Golfová destinácia roka – Európa The Algarve, Portugalsko
Golfová destinácia roka – Latinská Amerika &  Karibské krajiny Costa Rica
Golfová destinácia roka – Severná Amerika Naples, Marco Island & The Everglades, Florida
Výnimočný  predajca roka Dubai Golf
Čestná cena IAGTO  Ernie Els

 

Oceneniu IAGTO Honorary Award sa potešil aj svetoznámy golfista Enie Els z Juhoafrickej republiky. „Viem, že ho získali už takí vynikajúci golfisti ako Palmer, Nicklaus a ďalší. Preto som mimoriadne hrdý, že som sa dostal na tento prestížny zoznam. The Garden Route, kde žijem, bola ocenená ako destinácia roka. Ako Juhoafričan som na to patrične hrdý. V súčasnosti ma okrem golfu zamestnáva aj dizajnovanie ihrísk po celom svete. Dokončili sme ihriská na Havaji, Bahamách,  Strednom Východe, v JAR a v súčasnosti sa venujeme najmä ihriskám na Ďalekom východe a v Malajzii.“

Letecká spoločnosť Etihad Airways získala ocenenie IAGTO’s Preferred Airline za to, že golfistom prepravuje bagy zdarma ako bežnú batožinu.

 

Autor: Jana Janků | 16. novembra 2013