Moravské Toplice pod taktovkou Mareka Sasáka

07. októbra 2014

Golf je šport, ktorý dokáže spojiť ľudí rôzneho povolania, pohlavia, veku či národnosti. Počas uplynulého víkendu sa o tom presvedčili všetci, ktorí prijali pozvanie golfového organizátora Marka Sasáka do slovinských kúpeľov Moravské Toplice.

Marekov flajtDaždivých dní sme si tohto leta a jesene užili na Slovensku naozaj bohato. Slovinsko však dažde a lejaky zasiahli ešte výdatnejšie. Bolo to vidno aj na golfovom ihrisku v Moravských Topliciach. Podmočenej pôdy a blata tam bolo viac než dosť, o to viac, že ihrisko sa tiahne lesíkom, popri potokoch a jazierkach, mimochodom ,obrastených hustými a šťavnatými rafmi, ideálnymi na strácanie loptičiek. Tridsiatka účastníkov sa s miestami neregulárnymi podmienkami, ale aj mimoriadne dlhými jamkami (napríklad č. 9 je s takmer 600 metrami najdlhšou v Slovinsku Víťazia donedávna, kým ju neprekonali Seničania, aj v Európe) vedela dobre vysporiadať. Najskôr si ihrisko v piatok otestovali na turnaji Horsona Texas Scramble powerd by Green Resort. V ňom sa najlepšie darilo dvojici Valér Chladný a Martin Baláž.

Po spoločenskom večeri v hoteli Livada sa síce niektorým ťažko vstávalo, ale aj tak mal turnaj Marek Sasák Invitational 2014 powered by Nimag vysokú úroveň. Niektorí si dokonca dokázali zlepšiť HCP. V kategórii HCP 0-18 nahral najviac stablefordových bodov Fedor Flašík. Za ním sa umiestnili Michal Wirdzek a Peter Živner. V ďalšej kategórii HCP 18,1-54 dosiahol najlepší výsledok Ondrej Turzo a druhé a tretie miesto patrí Mariánovi Pozorovi a Valérovi Chladnému.Odovzdávanie cien

Odovzdávanie cien najlepším hráčom malo tentokrát mimoriadne atraktívne prostredie. Začalo sa spoločnou fotkou v hotelovom bazéne v liečivej čiernej vode páchnucej naftou. Na následné odovzdávanie ocenení sa dostavili všetci účastníci odetí tak, ako by ich jedna mater mala – v snehobielych županoch. Ceny pre víťazov boli aj vďaka štedrým sponzorom pekné, nálada skvelá, moderovanie v podaní Mareka Sasáka profesionálne. Navyše všetky golfom vyčerpané telá v liečivej čiernej vode pookriali. A všetko nasvedčuje tomu, že stretnutia tejto skvelej partie budú mať pokračovanie.

Čierna voda i dobrosrdeční ľudia

Pobyt v Moravských Topliciach umocňujú aj tamojší ľudia na čele s dobrosrdečným a večne sa usmievajúcim manažérom V čiernej vodeihriska Jožem Puckom. Raritou ihriska je aj jeho čierne jazero s jemne slanou vodou výrazne páchnucou po nafte. Pramení z hĺbky vyše 1 1000 metrov o teplote 72 0C, takže ju musia schladzovať. Je unikátna nielen v Európe, ale aj vo svete, lebo tak horúca a silná voda nepramení nikde. Týmto „čiernym zlatom“ sú napustené aj niektoré bazény (spolu ich tam majú 25 – vonkajšie i kryté) v kúpeľoch Terme 3000. Lekári odporúčajú kúpanie sa v nej najmä tým, čo majú problémy s pohybovým ústrojenstvom. Povzbudzuje tiež krvný a lymfatický obeh a výborná je v kombinácii so zábalom z tamojšieho liečivého blata.

 

Autor: Jana Janků | 07. októbra 2014

Komentáre

  1. Pekne si to opísala a bolo tam super.

  2. Vyborna parta dobra zabava to sa mi paci. Olga