Využite jedinečnú marketingovú akciu

14. júla 2015

Získajte ubytovanie v luxusných apartmánoch priamo na pobreží oceánu – na ostrove Tenerife, a to iba za 150 € na týždeň pre celú rodinu. Výborná ponuka aj pre golfistov. (Inzercia)

6962985823_3c431ace4b_oKanárske ostrovy a ich najväčší ostrov Tenerife sú miestom obľúbených dovoleniek aj pre mnohých Slovákov, vrátane golfistov. Ubytovanie na týždeň v luxusných apartmánoch priamo na pobreží pre celú rodinu sa tam dá získať za 150 €.

Flamingo 2Tu sú podmienky:

  • Musíte byť manželia či partneri žijúci v spoločnej domácnosti so záľubou v cestovaní, so stabilným príjmom
  • Vek medzi 30-60 rokov
  • Ochota zúčastniť sa prezentačnej schôdzky, kde vám predstavia systém cestovania a ubytovania, do ktorého apartmány patria
  • Kontakt na rezerváciu ubytovania: czech-slovak@grandholidaysclub.com
  • Informácie o spoločnosti na www.grandholidaysclub.com
  • Ak spĺňate tieto kritéria, stačí sa skontaktovať mailom so spoločnosťou a zanechať svoje meno a telefónne číslo. Tá sa s klientmi skontaktuje a jej reprezentanti dajú odpoveď na všetky otázky.

Tenerife – ostrov večnej jari

foto86Tenerife je najväčší z kanárskych ostrovov, ktoré ležia v Atlantickom oceáne pri pobreží Afriky na západ od Maroka. Celé súostrovie je vulkanického pôvodu. Tenerife je zo všetkých ostrovov najrozmanitejší, najpestrejší. Od úrodného severozápadu s bujnou tropickou vegetáciou, banánovníkovými plantážami, divoko rastúcimi kaktusmi, papradím, palmami, cez vysokohorskú oblasť okolo Pico del Teide sa postupne mení k juhovýchodu na vyprahnutú krajinu, prevažne so sukulentmi a cyprusmi. Takmer pätinu ostrova zaberajú lesy.

FlamingoNa Tenerife chodia turisti, ktorí si chcú užívať odpočinok na slnkom zaliatych plážach, ale v posledných rokoch ho vyhľadávajú aj tí, pre ktorých sa pešie výlety po ostrove stali ozajstným zážitkom. Čaká tam na nich množstvo krásnych a zaujímavých trás, ktoré zahŕňajú prakticky všetky oblasti ostrova.  Od pobrežia až po najvyššie vrcholky hôr. Vedú príjemnými lesnými cestami pôvodných vavrínových a vresovcových lesov na východnej strane, borovicovými lesmi k bizarným bieložltým skalnatým útvarom, pripomínajúcich tureckú Kappadokii, alebo hlbokými dolinami po skalnatých cestičkách, ktoré prudko klesajú k moru.

IMG_0849Asi najväčším lákadlom Tenerife sú túry v Národnom parku Teide, kde sa turisti pohybujú vo vulkanickej krajine cez lávové a pemzové polia, medzi pozostatkami veľkých i malých sopiek, úžasne zafarbených skalísk rozmanitých tvarov. Lanovka ich vyvezie do výšky 3 555 m n.m. pod vrchol najvyššej hory Tenerife a Španielska – Pico del Teide. Odtiaľ je možné dať sa po vyhliadkovej trase s minimálnym prevýšením alebo pokúsiť sa dosiahnuť vrchol vo výške 3 718 m n. m. Pochopiteľne, vyjde aj čas na oddych na početných pieskových plážach a ochutnanie miestnych špecialít.

Golfové ihriská na Tenerife

Tererife je aj obľúbená golfová destinácia. Tam a na susednom ostrove La Gomera je jedenásť golfových ihrísk, takže vybrať si dokáže golfista každej úrovne.

  • golf2Golf del Sur – Nájdete tam 27 jamiek. Bolo otvorené v roku 1987 a je miestom mnohých významných medzinárodných turnajov. Typické preň sú bunkre s čiernym vulkanickým pieskom. Obklopujú ho rôzne exotické stromy, kríky a iná kvetena.
  • Costa Adeje – Ide o jedno z najpopulárnejších ihrísk na ostrove. Leží len päť kilometrov od známeho letoviska Playa de las Americas. Aj tam nájdete 27 jamiek. Súčasťou ihriska sú kamenné, ľudskými rukami vytvorené múriky, ktoré kedysi tvorili ohrady poliam a pasienkom pre dobytok. Poskytuje výhľady na ostrov La Gomera a pohorie Adeje.
  • Los PalosĎalšie 27 jamkové ihrisko na juhu ostrova vo vzdialenosti len päť minút z Playa de la Americas a Los Cristianos, kde sú príjemné teploty po celý rok. Jamky nie sú dlhé, ale nejde o pitch a putt ihrisko. Päť z nich sa tiahne okolo jazierok.
  • Las Americas – Aj toto ihrisko leží na juhu ostrova v blízkosti Playa de las Americas. Je chránené pohorím za chrbtom a výborne sa tam hrá v lete i zime.
  • Amarilla Golf ClubLa Gomera – na ostrove La Gomera otvorili prvú osemnástku v roku 2004. Sú z nej nádherné výhľady na Atlantický oceán i horu Teide.
  • Amarilla – Osemnástka na juhu ostrova tiahnuca sa popri oceáne. Obľubujú ju  profesionálni i amatérski hráči. Ihrisko otvárali v roku 1989 a hostilo aj turnaj Tenerife Open, ktorý je súčasťou European PGA Tour.
  • Buenavista – Ihrisko, ktoré nazývajú tenerifským Pebble Beach. Leží na severe ostrova. Naprojektoval ho slávny španielsky hráč Severiano Ballesteros a otvárali ho v roku 2003. Patrí medzi najkrajšie ihriská na atlantickom pobreží.
  • LINKS-4-LAGOAbama – Leží 20 minút od hlavných letovísk na juhu ostrova. Postavila ho spoločnosť. Ritz Carlton group v roku 2003 a rýchlo získalo meno jedného z najlepších španielskych ihrísk.
  • Real – El penon – Ide o jedno z najstarších ihrísk tak na Tenerife, ako aj v celom Španielsku. Funguje už od roku 1932. Leží 600 metrov nad morom a jeho klubový dom je postavený v typickom anglickom štýle. Ihrisko obklopujú borovice a eukalypty. Leží na severe ostrova.
  • Tecina Golf – ihrisko na ostrove La Gomera, kam sa treba dostať trajektom. Plavba z Tenerife trvá 40 minút. Sú z neho prekrásne výhľady na Atlantik.
  • La Rosaleda – Nájdete ho na severe ostrova a dá príležitosť odskúšať či naučiť sa krátku hru. Ide o 9-jamkové ihrisko s trojparovkami v odklopení banánovníkovej plantáže.

Foto: Archív rezortu, archívy ihrísk

Autor: Jana Janků | 14. júla 2015