Slováci s víťaznými trofejami z Adamstalu

28. júla 2015

Na tradičnom česko-slovensko-rakúskom turnaji, ktorý bol piatykrát v Adamstale, tohto roku už evidentne dominovali Slováci. A nielen podľa účasti, ale aj vo výsledkoch. Zvíťazili v oboch kategóriách – na brutto i netto výsledky.

Záujem o turnaj na tomto ihrisku, ktoré bolo niekoľkokrát vyhlásené za najkrajšie v Rakúsku, býva z roka na rok väčší. Dôkazom toho je fakt, že niektorí, ktorí sa prihlásili neskôr, sa na štartovku ani nedostali.

CIMG2712Začiatok v lejaku

Tohto roku kopcovité a dokonale udržiavané ihrisko v Adamstale hráčov poriadne vyskúšalo. Keďže sa štartovalo spoločne, zo všetkých jamiek naraz, podmienky mali ale všetci rovnaké. Nepríjemný hustý lejak napriek teplu donútil väčšinu z nás vytiahnuť nepremokavé oblečenie. Kto nemal rukavice do dažďa, sa veru potrápil, lebo palice z rúk pri úderoch doslova odletovali. Poriadne rýchle boli napriek premočeniu aj gríny. Našťastie, po niekoľkých jamkách sa vyčasilo a dohrali sme už za pekného slnečného počasia.

Radosť v slovenskom tíme

Početný slovenský tím zložený z členov  viacerých golfových klubov mal radosť najmä pri vyhlasovaní výsledkov. Veď víťazom brutto súťaže sa stal Milan Pánik z GC Hrubá Borša (26 bodov), ktorý zanechal v poradí za sebou aj domácich hráčov, poznajúcich ihrisko nesporne lepšie. V prvej desiatke sa umiestnilo v tejto kategórii až päť Slovákov. A podobne dopadli aj výsledky na netto body. Tam sa najlepšie darilo Petrovi Jedličkovi z GC Meander Ivanka pri Nitre, ktorý nahral 54 bodov! V tejto kategórii patrilo v prvej desiatke dokonca šesť miest Slovákom, z toho aj jednej dáme – Laure Ličkovej z GC Penati. Slovenskí hráči bodovali aj v jednotlivých kategóriách – podľa HCP a rozdelení na mužov a ženy. Výsledky prinesieme neskôr. Vsetkým blahoželáme.

Celkové výsledky brutto

Meno Počet bodov Klub
PÁNIK Milan -14 26 GC Hrubá Borša
RENDA BERKECEM -19 25 GC Adamstal
STRUMMER MAXIMILIAN -9 22 GC Adamstal
MELÍŠEK Marek -15 21 GC Pegas
JEDLIČKA Miroslav -8 21 GC Český Krumlov
HOLEČKA Radomír -13 20 GC Trenčín
KUCIAN Luboš -17 20 Sokrates Golf & Country Club
MEDEK Alexander -16 20 GC Pressburg
VRANKA Vít -21 19 SPA GC Piešťany
TRESL Martin -15 19 GC Český Krumlov

Podrobné výsledky na http://www.golf.at/golfclubs/turniersuche/golfclub-adamstal-franz-wittmann/322/cz-sk-oe-turnier/2015-796/ausschreibung

Celkové netto výsledky

Meno Počet bodov Klub
JEDLIČKA Peter -44 54 Meander Golf Club
ZIGO Marek -33 43 GC Hrubá Borša
RENDA BERKECEM -19 43 GC Adamstal
MOJŽIŠ Marián -44 43 GC Hrubá Borša
KLAUSHOFER Kornthika -34 42 GC Adamstal
GAJDOŠ Martin -23 40 GC Korenec
VRANKA Vit -21 40 SPA GC Piešťany
PÁNIK Milan -14 40 CGC Dunakiliti
HALABICA Jakub -31 40 GC Hrubá Borša
LIČKOVÁ Laura -62 39 Penati Golf Club

 

Autor: Jana Janků | 28. júla 2015