Báčský návrat do starých časov golfu

27. apríla 2016

Kto náhodne prechádzal v nedeľu 17. apríla okolo golfového rezortu Welten v Báči, zaiste si pretieral oči. Podľa oblečenia golfistov sa zdalo, že čas sa vrátil späť a golf sa hrával pri tamojšom kaštieli už najmenej na začiatku minulého storočia.

Áno, nostalgia, návrat do minulosti, spomienka na staré dobré časy (samozrejme, pre každého to môže byť niečo iné), sa hodia aj do dnešných uponáhľaných dní. Svedčí o tom aj DB__6726hojná účasť na už treťom Welten Nostalgia Cup-e.

Klobúčiky, motýliky, káro

Na oblečení takmer 70 golfistov, ktorí si prišli zahrať na tomto turnaji, bolo vidno, že buď poriadne prevetrali babkine či dedkove almary, alebo sa išli poradiť s odborníkmi na historickú módu. Dámy sa zväčša DB__6686vyfintili do dlhých sukní a na hlavy nasadili slušivé klobúčiky ako z filmu Veľký DB__6670Gatsby kdesi z 30. rokov minulého storočia. Často im nechýbali ani háčkované rukavičky a iné šik doplnky. V mužskej častiDB__7003 prevládali pumpky, šiltky i motýliky v dezéne škótske káro. No veď Škótsko a jeho St. Andrews sú pre golfistov veľkou inšpiráciou a mnohí si tamojší Old Course či linksové ihriská na okolí boli už zahrať a neobišli ani tamojšie Múzeum golfu.

Ako vidno z fotografii, nostalgické parádenie golfistom naozaj pristane. Keď k tomu prirátame krásnu jarnú atmosféru so sviežo sa zeleňajúcim ihriskom a zakvitnutými stromami okolo, dojem je dokonalý.

DB__6748Zábava na prvom mieste

Hralo sa systémom texas scramble dvojíc, takže aj tie horšie údery dokázali partneri zväčša napraviť. A tak bolo z grínov počuť veľa smiechu a vtipných poznámok. Vo Weltene už totiž dávnejšie DB__7160pochopili, že ak bude golf viac o zábave, ako o naháňaní hendikepu, pritiahne viac ľudí. Odchádzať domov s dobrou náladou je pre väčšinu hráčov dôležitejšie, ako s nervami (a často ,,podivným“ počítaním) vybojované víťazstvo.

DB__7253Ale aj na tomto turnaji rozdávali ceny doplnené malými darčekmi.  A tí, ktorí nevyhrali, už rozmýšľali, v akom kostýme prekvapia na budúcoročnom Welten Nostalgia Cup-e .

Autor: Jana Janků | 27. apríla 2016