Bitka o LOKO TRANS-ácky pohár opäť na Slavkove

22. mája 2016

Hoci golfové podujatie, ktoré už siedmykrát usporiadala firma LOKO TRANS Slovakia pre svojich priaznivcov, malo úplne mierumilovný priebeh, účastníci aj tentokrát spomínali na bitku. Bojisko v historickom Slavkove pri Brne, kde sa stretli pred 211 rokmi vojská troch cisárov, majú totiž golfisti z najvyšších bodov ihriska ako na dlani.

Turnaj LOKO TRANS Cup, ktorému  „velil“ riadne zoštíhlený šéf firmy Tibor Cvik a jeho pomocníci, mal dve podoby. Prvý deň sa hralo v troch skupinách riadne na vlastné tričká, teda každý sám za seba proti ihrisku. Druhý deň už tradične prichádza zábavnejšia verzia golfu, a to súťaž dvojíc texas scramble.

Víťazi kategórie HCP 0-18

Víťazi kategórie HCP 0-18

Gríny mnohých potrápili

Slavkovské ihrisko zvykne bývať v druhej polovici mája mimoriadne krásne. Tráva svieža, šťavnatá, ale rovnaké sú aj rozsiahle rafy, kde nájsť uletenú loptičku býva často veľkým problémom. Tentokrát však ihrisko nepreverilo hráčov iba svojim náročným kopcovitým terénom, množstvom bunkrov (aj keď časť z pôvodných už nechali zarásť trávou)  i vodnými prekážkami, ale obzvlášť odskúšalo ich patovaciu zdatnosť. Bolo totiž tesne po turnaji Czech PGA, a tak gríny, ktoré sú tak či onak svojim tvarovaním mimoriadne náročné, boli navyše nezvyklo rýchle.

Víťazi kategórie HCP 18,1-36.

Víťazi kategórie HCP 18,1-36.

Kto vie  a ešte má aj trochu šťastia, ten zvládne aj takúto prekážku. Dokázali to aj víťazi jednotlivých kategórií. V prvej pre hráčov s HCP 37-54 zvíťazil Richard Bindas a za ním skončili Roman Vallovič a Michal Cvik. V kategórii HCP 18,1-36 si prvenstvo odniesol Štefan Mestický, druhý najlepší výsledok uhrala Jana Selecká a tretí Stanislav Hrdina. V kategórii HCP 0-18 bol najlepší Vladimír Ľupták a len tesne za ním skončili Miroslav Rendko a Jaroslav Kanka.

Prebiehali aj doplnkové súťaže. Najdlhší odpal zo žien mala Martina Ploigová, najbližšie k natiahnutej línii sa podarilo na 10. jamke dostreliť Máriovi Sisíkovi a najbližšie k jamke zase Jane Seleckej.

Peniaze na charitu

Roman Vallovič aj vďaka podpore manželky Renáty skončil vo svojej kategórii na 2. mieste.

Roman Vallovič aj vďaka podpore manželky Renáty skončil vo svojej kategórii na 2. mieste.

Kto dostrelí najbližšie k jamke skúšali hráči dvakrát. Druhý pokus bol však už za peniaze. Tam sa najlepšie darilo Petrovi Sýkorovi. Vyhral 280 €, ale tie vzápätí daroval na charitu – Detskej fakultnej nemocnici v Trnave. K tomu pridali ďalší dobrovoľníci 375 € a 4 200 Kč.  Šľachetnosť teda evidentne účastníkom tohto turnaja nechýbala. Ani nečudo, veď lokatransácki organizátori nikdy nešetria pohostinnosťou, darčekmi i skvelými cenami za víťazstvá, vďaka čomu sa nesú oba dni v skvelej nálade a v priateľskom duchu. Navyše, keď spoločenský večer bol aj tentokrát plný hudby i tanca, pričom sa ochutnávali aj vínka od skvelého výrobcu Petra Malíka z obce Úľany nad Žitavou.

Búrka hráčov neodradila

Podobne to bolo aj na druhý deň, keď sa hrala súťaž texas scramble. Hráčov trochu vystrašila búrka a zahnala ich do útulkov na ihrisku, no po nejakej trištvrte hodinovej pauze však napokon všetci dohrali. Najlepšie sa darilo dvojici Radoslavovi Vavrovi a Petre Nemčovskej.

 

 

 

 

Autor: Jana Janků | 22. mája 2016