S Golf Klub One si zahráte výhodnejšie – na Slovensku i v Čechách

22. marca 2017

Väčšina golfistov už začala s jarným „prevetrávaním“ palíc. Rozmýšľa tiež o nadchádzajúcej sezóne, kam sa vybrať, aby to bolo/i ihrisko/á, kde hrať či trénovať bude potešením a súčasne aj cenovo výhodným. Výhodnú ponuku v tomto smere opäť ponúka Golf Klub One.

Ide o virtuálny klub, čo sa dá inak nazvať: klub bez ihriska. Na slovenskom trhu pôsobí už štvrtý rok. Každý rok sa usiluje rozšíriť i skvalitniť svoje služby. O aktivitách Golfového klubu One (GKO) www.gko.sk a najmä novinkách sme sa pozhovárali s jeho spoluzakladateľom a spolumajiteľom Jánom Hrončákom.

  • Zopakujme si, prečo vôbec klub vznikol a čo je jeho cieľom?

loptičky Ponúkame viacero  zaujímavých služieb, to hlavnou je však cenovo výhodnejšia hra na partnerských ihriskách. Náš člen po zakúpení si niektorého balíka za hru na partnerskom ihrisku platiť už nemusí. Počet voľných fee v danom dni na danom ihrisku je obmedzený, preto si treba hru  zarezervovať s dodatočným predstihom. Klub ale garantuje svojim členom dostatočný počet voľných kapacít tak, aby si každý mohol vyčerpať počet zakúpených hier.

  • Komu sa teda oplatí byť členom GKO?

Je učený pre každého, kto rád hrá na viacerých ihriskách. A za hru má ako náš člen oveľa výhodnejšiu cenu. Členstvo je vhodné tak pre začiatočníkov, ako aj skúsených golfistov.

  • Ako hodnotíte doterajšie tri roky existencie GKO?

Každý projekt potrebuje istý čas na rozbeh. Platí to aj o nás. Môžem ale konštatovať, že počet členov každým rokom rastie a veríme, že bude ďalej rásť. Tí, ktorí boli členmi v predchádzajúcich rokoch sa vo veľkej miere vracajú a zostávajú naďalej našimi členmi.

  • Čo vás za toto obdobie najviac prekvapilo, či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle?

Netajíme, že vzorom pre nás je Česká republika, kde už dávnejšie funguje viacero takýchto klubov. Musím konštatovať, že odozva medzi českými golfistami v Čechách je oveľa pružnejšia. Slováci sú oveľa nedôverčivejší. A stojí to väčšiu námahu získať si ich priazeň.

  • Prezradíte nejaké štatistiky?

Po minulé roky bolo využitie klubom zakúpených kapacít golfistami pod 50  percent. Na jednej strane to nevyzerá priaznivo, ale z pohľadu našich členov áno, pretože zvyčajne nemajú problém zarezervovať si hru. Pravdaže, sú nejaké výnimky, ako sú napríklad víkendové termíny najmä na najobľúbenejších ihriskách.

  • Pre sezónu 2017 ste pripravili niekoľko noviniek. Povedzte aké?

Marián HossaPredovšetkým pribudlo novootvorené ihrisko Sedín. Nadviazali sme tiež spoluprácu s Českým golfovým klubom, čo našim členom prinesie výhodu, že si tretinu zo zakúpenej kapacity hier budú môcť zahrať v Čechách na 54 ihriskách.

  • Znamená to, že čoraz viac majiteľov a manažérov ihrísk chápe, že vašimi aktivitami im pomáhate zvyšovať návštevnosť a istým spôsobom aj počet hráčov?

To určite áno.

  • Ďalšou zmenou je rozdelenie ihrísk do troch kategórií P, E a O. Čo to konkrétne znamená?

Záleží, aký balík si záujemca kúpi. Tie Drahšie majú pochopiteľne menšie obmedzenia. Napríklad umožňujú hrať na prémiových ihriskách (P), medzi ktoré patria Sedín, Penati a Black Stork.

  • Zmeny sú evidentné aj v ponuke jednotlivých balíkov…

Veľká zmena nastala pri balíkoch s mesačným limitom (1/2ONE, ONE a DUO). Pri nich už neexistuje mesačný limit, a tak členom neodohrané hry na konci mesiaca neprepadávajú. Balíky sú obmedzené maximálnym počtom hier za mesiac (5, 10, 15 alebo 20 hier) a maximálnym počtom hier za sezónu (5, 10, 20, 30, 60, 90). Balíky ONE a DUO20 sú bez ročného limitu.

  • Ktorý z balíkov je podľa vás najvýhodnejší?

To záleží o záujemcu, ako často chodí hrávať. Ja by som odporučil balík Duo10P+ , lebo si ho môžu zakúpiť a využívať páry. Nemusí ísť iba o manželov, alebo životných partnerov, ale napríklad aj kamarátov, ktorí spolu chodia hrávať. Pritom ten balík  nemusia využívať rovnomerne. Je to teda o vec ich kamarátskej dohody. A pritom sami by sa možnio báli balík si kúpiť zo strachu, že ho nevyužijú.

  • Čo by ste ešte radi potenciálnym záujemcom pripomenuli.

GK ONE rPodrobnosti nájdu na http://www.gko.sk. Pripomínam však, hry sa dajú rezervovať dva týždne dopredu, ale ešte deň dopredu sa dá hra zrušiť.  Treba si tiež ustrážiť  turnaje, na ktoré naše fee platia na ktoré nie – ide zvyčajne o komerčné. Preto je vždy dobré overiť si to na recepcii ihriska.

  • Členovia GKO získavajú kredit  vo VRBA – Virtuálna Realita Bratislava. Prezraďte, o čo ide?

Je to Virtaul Reality bar kaviareň na Panenskej ulici 23 v Bratislave, kde si možno odskúšať najnovšiu technológiu virtuálnej reality. V ponuke je aj virtuálny golf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jana Janků | 22. marca 2017