Víťaz Roland Garros Rafa Nadal je aj skvelý golfista

12. júna 2017

Uplynulé nedeľné popoludnie mnohí strávili pri sledovaní finále parížskeho tenisového Roland Garros. Titul víťazstva si odtiaľ presvedčivo odniesol Rafael Nadal. Je však nielen výborný na tenisových kurtoch, ale aj vari najvášnivejším golfistom spomedzi tenistov.

rafael-nadal-plays-golf-in-indian-wells Rafa, ako ho zvyčajne volajú, je rodák zo španielskeho ostrova Mallorka, ktorý patrí s vyše 20-timi ihriskami aj k známym celoročným golfovým destináciám. A výsledky hovoria, že to patrične využíva. Ako inak by sa dopracoval jednocifernému HCP. Tvrdí, že keby mu zranenie nedovolilo hrať profesionálny tenis, pokúsil by sa zaradiť medzi profesionálnych golfistov.

Nerád prehráva

„Golf možno preto tak milujem, lebo ide o hru, ktorá si vyžaduje rovnako ako tenis disciplínu, čo znamená zostať pokojným aj pod tlakom,“ povedal pre noviny Telegraph. „Potrebujete talent a veľa tréningu, ale čo je na golfe iné oproti tenisu, je to, že tam sa každá jedna zlá rana odzrkadlí na konečnom výsledku. Zistil som, že akúkoľvek hru, ak nechceš prehrávať, treba robiť na 100 %. A ja som už ako malý nerád prehrával v čomkoľvek, či už v kartách alebo malom futbale v garáži.

Rafa Nadal s

Rafa Nadal sú priateľmi s profesionálnym golfistom Jose Maria Olazábalom.

Turnaj s profesionálom

Už päť rokov organizuje Rafa Nadal na Mallorke spolu so známym golfistom Jose Maria Olazábalom pro-am golfový turnaj nazvaný Olazábal & Nadal Invitational. Hráva sa na známom ihrisku Pula a jeho výťažok putuje na charitatívne ciele ich spoločnej nadácie.

V golfe je pravákom

Hoci je Rafa v tenise ľavákom, v golfe prekvapujúco pravákom. Tvrdí, že nikdy v živote nebral golfové lekcie a napriek tomu sa dopracoval k HCP okolo tri. O svojom golfovom štýle hovorí, že je dosť zlý, podobný tenisovému, lebo dáva nízke odpaly. „ Viem však ako trafiť loptičku v strede, snažiť sa zahrať čo najmenej úderov a robiť na ihrisku čo najmenej hlúpostí, teda chýb. Mentálne je však golf veľmi podobný tenisu. Je hlavne o sebakontrole a dosiahnutí toho najlepšieho úderu.“

Skrátka, je obdivuhodné, že niekto tak koordinovaný v jednom športe vie preniesť svoj talent do inej hry.

Autor: Jana Janků | 12. júna 2017