Hrali ste už v Malom Slavkove pod Vysokými Tatrami? Sezónu už otvorili

27. júna 2017

Na golfovom ihrisku Royal Valley v Malom Slavkove s výhľadom na štíty Vysokých Tatier otvorili začiatkom júna sezónu slávnostným turnajom na prvých deviatich jamkách. Bola to tiež príležitosť na položenie základného kameňa projektu výstavby ďalšej deviatky.

O projekte tejto 140-hektárovej rekreačnej zóny sme sa pozhovárali s marketingovou manažérkou Golfového areálu Royal Valley Mgr. Danielou Nemčekovou

  • Poklepanie základného kameňa ďalšej deviatky. jej dokončením vznikne 18-jamkové majstrovské ihrisko.

    Poklepanie základného kameňa ďalšej deviatky. Jej dokončením vznikne 18-jamkové majstrovské ihrisko.

    Prečo ste sa rozhodli s výstavbou golfového ihriska práve v katastri obce Malý Slavkov na úpätí Vysokých Tatier?

Spoločnosť WBA Property Development zvažovala rozšírenie svojho portfólia v oblasti cestovného ruchu. Nastala vhodná príležitosť a začali sa črtať prvé myšlienky tohto projektu. Nádherné prostredie a láska k Tatrám samozrejme tiež zavážili pri výbere lokality. Pozemok sa nachádza v turisticky najatraktívnejšej oblasti Slovenska s neopakovateľným  panoramatickým výhľadom na štíty Vysokých Tatier, ktorý si s určitosťou pri návšteve areálu vychutnajú všetci – golfisti, ale aj negolfisti. Tento región má vo všeobecnosti obrovský potenciál na rozvoj cestovného ruchu v lete i zime. Sekundárnym cieľom bola podpora zamestnanosti v tomto regióne a jeho celkového rozvoja

  • Royal Valley, teda Kráľovské údolie, to znie honosne. Ide o originálny názov?

Pozemky pri Malom Slavkove patrili niekoľko storočí kráľovskému mestu Kežmarok. Od toho sme odvodili aj názov ihriska a vôbec celého rezortu, ktorého súčasťou sú okrem golfového ihriska aj stavebné pozemky a rekreačné chaty.

  • Z otváracieho turnaja.

    Z otváracieho turnaja.

    Zdôrazňujete jedinečnú investičnú príležitosť v oblasti rozvoja cestovného ruchu…

Áno, pretože plánujeme ucelený urbanisticko-architektonický celok, vrátane bytových domov, viladomov, rekreačných chát, hotelového komplexu, kongresového centra, wellness & spa, športových zariadení. Chýbať nebude ani spomínané 18-jamkové profesionálne golfové ihrisko s akadémiou. Súčasťou Royal Valley budú komplexné služby, vodné a parkovacie plochy.

  • V akom štádiu je projekt v súčasnosti?

Investičný plán pozostáva z niekoľkých fáz. V prvej etape sme skolaudovali a znormovali 9-jamkové ihrisko v roku 2015 a otvorili sme ho v roku 2016. Súčasťou je recepcia, čiastočne krytý driving range, chipping a putting area a parkovisko. V druhej etape, ktorá sa začína už tento rok, to bude ďalších 9 jamiek, 3-jamková akadémia a klubový dom. Súčasťou tretej sú ubytovacie kapacity, služby a dokončenie občianskej vybavenosti.

  • Budujete na hranici Tatranského národného parku (TANAP). Znamená to pre vás nejaké obmedzenia?

Našťastie, regulácia súvisiaca s národným parkom sa projektu nedotýka. Naopak,  jeho susedstvo zvyšuje atraktivitu celej tejto oblasti.

 

  • Vo vašej bezprostrednej blízkosti je rekreačná oblasť vo Veľkej Lomnici a 27-jamkový golfový rezort Black Stork. Aká je vaša spolupráca?

Toto susedstvo ponúka významnú komparatívnu výhodu oproti iným miestam. Poskytuje príležitosť na vytvorenie najväčšej golfovej lokality na Slovensku s možnosťou hrať na dvoch 18-jamkových majstrovských ihriskách a spolu s akadémiami až na 48 jamkách. Sme presvedčení, že práve to osloví ľudí, ktorí hľadajú možnosť stráviť svoj voľný čas aktívne a v krásnej scenérii Vysokých Tatier.

 

  • Mapka 9-jamkového ihriska.

    Mapka 9-jamkového ihriska.

    Aké je ihrisko Royal Valley Malý Slavkov?

Územné riešenie a prvotné štúdie spracovala spoločnosť PGA Design Consulting z Veľkej Británie. Dizajnérom a architektom je známy golfový architekt Ing. Martin Munka (autor ihriska v Hrubej Borši, ktorý sa tiež spolupodieľal na výstavbe ďalších českých a slovenských ihrísk) a zhotoviteľom firma Orag Slovakia. Zatiaľ otvorené 9-jamkové ihrisko má dĺžku 2 355 m s parom 34 a ponúka hráčom hru štyroch trojparoviek, troch štvorparoviek a dvoch päťjamiek.

Foto: Royal Valley

Autor: Jana Janků | 27. júna 2017