Čierny bocian pod záštitou Petra Bondru priniesol deťom 25 000 €

07. augusta 2017

V poradí už 10. ročník Charity golf cup, ktorý sa konal v sobotu 5. augusta 2017 na ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici, bol v doterajšej histórii najúspešnejší. Telesne a mentálne postihnuté deti získali prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu Hodina deťom 25 000 €. Za desať rokov to bolo spolu už 186 000 €.

CHGC 17_spolocna_miniTohtoročný charitatívny turnaj sa konal za mimoriadne horúceho počasia. Jeho organizátorov i golfistov prišiel ešte pred začiatkom pozdraviť aj prezident SR Andrej Kiska. _dsf9066Vyvrcholením podujatia bolo potom podvečer odovzdanie vyzbieranej a vydraženej sumy peňazí do rúk prítomným deťom a zástupcom nadácii. Symbolické šeky do hodnoty 2 000 € prevzali priamo z rúk hokejistov Petra Bondru, Mira Šatana a Richarda Lintnera.  Šek v hodnote 7 725 € prebrala manažérka projektu Hodina deťom z Nadácie pre deti Slovenska Lucia Jakubíková.

Nechýbali známe osobnosti

Aj tentokrát prišli golfový turnaj podporiť známe tváre slovenského športu a šoubiznisu. Golf si zahrali okrem spomínaných hokejistov aj ich kolegovia Marián Hossa, Rastislav Pavlíkovský, Marek Daňo, Martin Cibák a Ján Lašák aj osobnosti kultúrneho _dsf9080života Milan Kňažko, Ady Hajdu, Martin Mňahončák či Filip Tuma i profesionálni golfisti Zuzana Kamasová, Ján Friesz ml. a Skip Málek. Športovci darovali do dražby časť svojho športového oblečenia,  hokejisti dresy, hokejky a helmy, módni návrhári šaty.  Najviac bol ocenený hokejový dres Mariána Hossu za 2 000 € a jeho hokejka za 450 €. Prekvapením bolo aj vydraženie dvoch figovníkov z vlastnej produkcie Milana Kňažka i so zrelými figami a vlastným medom Slavín za 600 € či orechovice vlastnej výroby Adyho Hajdu za 550 €. Vzdaním úcty tragicky zosnulému horskému nosičovi Martinovi Hurajtovi bolo vydraženie Nosičského kalendára na rok 2018 za 300 €.

_dsf9079Kto si odniesol trofeje?

Víťazom turnaja sa stal flajt Pavla Bielika, na druhom mieste sa umiestnil flajt Martina Štrbáka a na treťom mieste flajt Jána Friesza ml, ktorý zahral aj najlepší netto výsledok 64  (t. j. 12 rán pod par ihriska). Nearest to the pin zahral Ivan Matlák, longest drive spomedzi žien Dagmar Didiana Dianová a mužov Ján Friesz ml.  Systém texas scramble, kde sa hráva zvyčajne najlepšie umiestnená golfová loptička, umožňuje, aby sa do hry zapojili aj menej  zdatní hráči. A tak nadšenci golfu spojili príjemné s užitočným.

„Dnes sú najväčšími víťazmi detičky, ktoré dostali potrebnú pomoc a ľudia, ktorí im prišli pomôcť,“ povedal dojatý Peter Bondra. „Som veľmi rád, že sem znova prišli i deti s rodinami, ktoré sme obdarovali. Máme za sebou desať úspešných turnajov a veríme, že aj budúci rok pripravíme ešte lepší turnaj, vydražíme ešte viac a pomôžeme viacerým ľuďom.“

Podpora rôznym projektom

_dsf8870Pod Tatrami sa stretlo mnoho výnimočných osobností, ktoré neformálne hovorili o tom, ako pomôcť Slovensku v transformácií, o podpore športu a mládeže. Peter Bondra bol rovnako ako kedysi na ľade, tak aj pri koordinovaní celej akcie precízny, profesionálny a vždy prítomný tam, kde to bolo potrebné.
„Ďakujeme za podporu. Z peňazí, ktoré sme získali počas predošlých 6 ročníkov turnaja, sme podporili projekty trávenia voľného času, projekty na pomoc deťom v sociálnej núdzi i so zdravotným hendikepom,“ povedala Lucia Jakubíková, manažérka projektu Hodiny deťom a pokračovala: „Počas doterajšej spolupráce priniesol Charity Golf Cup na tieto projekty 51 168 €. Organizátorom i osobnostiam, ktoré takýmto spôsobom pomohli Hodine deťom, patrí veľká vďaka.“

Autor: Štupáková Michaela | 07. augusta 2017