Golfisti a Bank Vontobel pomáhajú dobrej veci

03. októbra 2017

Vždy je príjemné písať o ľuďoch, ktorí pomohli tým, ktorí to potrebujú. A takých je našťastie veľa aj medzi golfistami. V tomto prípade ide o účastníkov golfového turnaja Bank Vontobel a Komunitné centrum pre autistické deti Drahuškovo v Krajnom.

Toto unikátne zariadenie sociálnej starostlivosti sa pred siedmimi rokmi zrodilo v Krajnom v Myjavskom okrese vďaka osobnej iniciatíve mnohých zainteresovaných, zahraničným grantom a podpore donorov a sponzorov. Svoje poslanie môže rozvíjať aj vďaka Bank Vontobel, ktorá nielenže poskytla centru finančnú čiastku 7 500 €, ale každoročne pridáva aj sumu, ktorú vyzbierajú účastníci jej golfovej túry. Tohto roku sa na turnaji v Sedíne vyzbieralo 1 300 €.

Andrej na tohtoročnej dovolenke. Aj on žije v Drahuškove.

Andrej na tohtoročnej ,,dovolenke“. Aj on žije v Drahuškove.

A že ide o peniaze naozaj na dobrý účel, svedčí aj list otca jedného z obyvateľov Drahuškova – Andreja. Jozef Šóth píše: ,,Dostali sme 1 300 eur, čo je úžasný a krásny dar. Úprimne Vám ďakujem za vašu láskavosť a opakovanú pomoc. Asi to musel byť len Boží vplyv, že sa stala takáto vec a podarilo sa vybudovať naše Drahuškovo. Vďaka láskavým ľuďom sa nám ho darí držať v prevádzke. Znie to až neuveriteľne, ale za sedem rokov jeho fungovania na Slovenku nevzniklo nikde ani jediné takéto podobné zariadenie. Náš štát sa o takto postihnutých vôbec nestará, napriek tomu, že sme robili analýzu a zistili sme, že na Slovensku je asi 30 tisíc ľudí s autizmom (!).“

Autor: Jana Janků | 03. októbra 2017