Golf na červenom koberci v Cannes

04. decembra 2017

Festivalový palác a jeho slávny červený koberec vo juhofrancúzskom meste Cannes si každoročne užíva najviac slávy počas Medzinárodného filmového festivalu. Od 11.- 14. decembra 2017 bude však patriť ľuďom okolo golfu.  Stretnú sa tam na 20. Medzinárodnom golfovom a cestovateľskom trhu IGTM.

Ihrisko Terre Blanche

Francúzsko ako krajina je v súčasnosti v strede pozornosti golfového sveta, a to najmä kvôli príprave jednej z najväčších golfových udalostí – Ryder cup-u, kde tradične každé dva roky zápolia o trofej americký a európsky tím, oba pozostávajúce z aktuálne najlepších golfistov. Hoci sa bude konať neďaleko Paríža – na ihrisku Le Golf National, premiérou tejto golfovej slávy bude stretnutie účastníkov IGTM na Azúrovom pobreží – Cote d´Azure. Nie náhodou. Veď táto obľúbená dovolenková oblasť francúzskej Riviéry patrí vďaka stredomorskej klíme k miestam, kde sa dá hrať golf celoročne. Niekoľko z tamojšej pol stovky ihrísk, vzdialených z Cannes maximálne 50 km, si budú môcť na tradičnom turnaji odskúšať aj účastníci IGTM.

Ihrisko Golf de Saint Donat

Organizátori očakávajú vo Festivalom a kongresovom paláci, kde nedávno dokončili postupnú desaťročnú modernizáciu a dostavbu, okolo tisíc účastníkov. Stretnú sa tam touroperátori, predstavia golfové ihriská, hotely, asociácie… Len predajcov bude okolo 400, čo je najviac v doterajšej histórii.

Celkovo patrí Francúzsko k najatraktívnejším golfovým krajinám na svete. Veď hrať sa tam dá na vyše 600 ihriskách, z ktorých väčšina je na vysokej medzinárodnej úrovni.

Foto: jj a internet

Autor: Jana Janků | 04. decembra 2017