Štartovanie nových golfistov

17. mája 2018

V Hrubej Borši sa usilujú dostať ku golfu čo najviac ľudí. Takým počinom bol aj turnaj Texas Scramble dvojíc – naŠTARTuj nového golfistu.

Víťazi turnaja

Ako už názov nasvedčuje, v dvojiciach hrali aj hráči, ktorý mali s golfom minimálne alebo žiadne skúsenosti. Príjemným prekvapením bol veľký záujem. Prišlo až 19 dvojíc. Pri registrácii dostal každý negolfista v rámci štartovného voucher na Štart kartu (krátky kurz základov golfu) a každý golfista voucher na tréningové lopty.

Turnaj s kanón štartom sa za výborného počasia uskutočnil v nedeľu 13. mája 2018 na 9-jamkovom Public ihrisku. Hralo so podľa mierne upravených pravidiel tak, aby vyhovovali aj golfovým laikom. Tí mohli hrať všetky rany z teečka a navyše, svoje rany hrali s až kým loptu netrafili („lufty“ sa odpúšťali).

Prišli aj mamičky s dcérami a bola to aj prehliadka golfovej módy

Hodnotenie bolo podľa netto rán, to znamená s odpočtom spoločného HCP dvojice. Tých sa najmenej podarilo zahrať dvojici Lukášovi a Jane Gaburovcom. Za nimi sa umiestnili Sylvia a Bohuš Šabíkovci a tretí boli Roman a Danka Divincovci.

Mimoriadny úspech turnaja organizátorov z Hrubej Borše veľmi teší. Aj takýmto spôsobom chcú prispieť k preniknutiu golfu do širokej verejnosti. Sú to malé krôčiky a bude to skôr beh na dlhú trať, ale veria, že to má zmysel. Aj preto bude v tomto rezorte podobných turnajov a akcii počas roka viac. Budú o nich včas informovať.

Autor: Matúš Mokrý | 17. mája 2018