Spomienka na A. Bezáka

20. júna 2018

Priatelia Antóna Bezáka už netrpezlivo čakali na magický dátum, kedy si mohli pri golfe zaspomínať na tohto skvelého človeka, ktorý už nie je medzi nami.

Memoriál na počesť A. Bezáka sa už tretí krát uskutočnil v Green Resorte v Hrubej Borši. Nie náhodou. Hráči a hostia tam okrem výborného ihriska nachádzajú aj výborné zázemie a starostlivosť. Ani termín nie je zvolený náhodou: 13. jún je dňom menín všetkých Antonov. Hoci tento rok bola v onen deň v Borši nebývalá konkurencia v podobe seniorského turnaja, firemnej ligy i odchodu seniorov- reprezentantov na Majstrovstvá Európy do zahraničia, memoriál napokon zaznamenal rekordnú účasť hráčov.

Svojou celodennou účasťou ho opäť podporili obe deti A. Bezáka – Ivan i Daša a na záver ocenili tých, ktorým sa najviac darilo. Okrem víťazných pohárov, putovného pohára, venoval ako cenu pre hráča s najmenším počtom rán už tradične Pavol Kuzma. Išlo o originál, jeho vlastné dielo, obraz.

Tohtoroční víťazi Memoriálu A. Bezáka.

Okrem spomienkovej stránky turnaja zaujala aj športová. Vysokú úroveň dokumentuje fakt, že 37 netto bodov nestačilo na umiestnenie v prvej desiatke a v súťaži o najmenší počet rán dosiahli prví dvaja zhodný výsledok – skvelých 76 rán. Ešte aj tretí v poradí mal o tri rany menej ako minuloročný víťaz.

V hlavnej súťaži bol najúspešnejší Pavol Kmeť, ktorý si odniesol na rok domov putovný pohár. Najmenší počet rán zahrali na ihrisku Rasťo Antala a Jakub Slobodník.

A na záver. Viacerí, vrátane organizátora, si do svojich kalendárov zaznamenali dátum ďalšieho memoriálu: štvrtok 13. júna 2019.

Autor: Jana Janků | 20. júna 2018