Golfový rezort vo Waidhofene v českej réžii

15. augusta 2013

Z golfového rezortu Waidhofen obklopeného prírodou vidíte rovnomerné historické mestečko chránené hradbami a riečkou Thaya. Ideálne miesto na rodinné pobyty. Rezort navyše ponúka výhodné víkendové pobyty.

Ak by sa vám vo Waidhofene histórie málilo, do prekrásneho Telča či Českého Krumlova je to tiež len na skok. Rezort totiž leží len zhruba 24 kilometrov od českých hraníc. Z Bratislavy je to asi 200 km.

So slovenčinou sa tam nestratíte. V máji sa o tom mohli presvedčiť napríklad účastníci obľúbenej túry Golf Bussines Tour organizovanej agentúrou BD Agency, prednedávnom slovenskí účastníci turnaja Faldo Series Austria Championship.

Romantická krajina

Golfový rezort Waidhofen funguje úplne v českej réžii. Od roku 2007 je totiž jeho majiteľom firma CZ Golf. Navyše ihrisku šéfuje Čech Bohdan Sezemský a pracujú tam aj členovia jeho rodiny. Po česky sa však dohovoríte aj s kuchárom, čašníkmi či recepčnými. Skrátka rodinné prostredie.

Aj krajina, kde je ihrisko zasadené, pripomína vzhľadom Južné Čechy. Mierne pahorky, obrovské lúky pretkané políčkami, lesíky, potôčiky, rybníky… Na prvý pohľad bohom zabudnutý kút sveta. Kraj Waldfield aj ním v čase železnej opony bol. Dodnes je to najmä farmárska oblasť, ktorá vďaka zachovaniu tradičných metód pestovania plodín a chovu dobytka dostala štatút ekologickej.

Ani veľa turistov sa tadiaľ po celé desaťročia netrúsilo. Otvorenie hraníc však urobilo svoje a dnes si možno spojiť hru vo Waidhofene napríklad s hrou na ihrisku v neďalekom Telči, Hauschlagu či Mnichu.

Ihrisko vo Waidhofene spolu s hotelom dala postaviť banka Sparkasse. Otrárali ho v roku 1999. Banka sa však tak zadĺžila, že prevádzku už nezvládala. Rezort potom viac-menej živoril. Až do roku 2007, keď ho kúpila spomínaná česká spoločnosť so zahraničným kapitálom za chrbtom – CZ Golf, ktorej patria aj české ihriská Telč, Ústí nad Labem, Písek, Benátky nad Jizerou a driving na Rohanskom ostrove pri Prahe. Jej cieľom je okrem iného spoločným členstvom v rovnomernom klube prinášať návštevnosť všetkým ihriskám, ktoré vlastní.

B. Sezemský sa netají tým, že golfový trh v Rakúsku s konkurenciou približne 150 ihrísk je zložitý. Je sa čo obracať a stále treba niečo zlepšovať. Ľahké to nebolo spočiatku ani vo vzťahoch s domácimi. „Keď sa im ale neklame, zoberú medzi seba aj cudzincov,“ spomína.

Ako by tam bolo odjakživa

Samotné ihrisko vyzerá, ako by v tamojšej prírode bolo odjakživa. Dizajnér skrátka rešpektoval vzhľad krajiny. Je to ihrisko, ktoré pripomína linksové. Ferveje sú len minimálne prerušované bunkrami a ani okolo grínov ich nie je veľa. Dráhy kopírujú lúky, takže hry do kopca, z kopca, s loptičkou pod sebou či nad sebou, si golfista užije bohato.  Je to ale príjemné ihrisko s pomerne širokými dráhami. Častou prekážkou je ale vietor a ešte viac husté rafy v podobe vysokých tráv. Nájsť tam loptičku je často nemožné. Zaujme už prvá jamka s odpaliskom na kopci, kde sa hrá cez potok, ale aj záverečná s grínom rafinovane obklopeným vodou.

Ihrisko je pomerne dlhé (par je 72, dĺžka zo žltých 5974 m, z červených 5282 m). Ocenia ho najmä dlhí hráči, ktorí dobre zvládajú hru s drajverom, drevami či hybridmi.

Kto si na toto majstrovské ihrisko netrúfa, má aj inú možnosť. K dispozícii je milá akadémia v susedstve, kde sú zväčša trojparovky, pričom najdlhšia meria 110 m.

B. Sezemský hovorí, že oblasť Waidhofenu je špecifický trh. Domáci chcú mať veľký klubový život s jedlom na 9. jamke  a potom ešte ďalšie posedenie po turnaji. Skrátka, dobre si zahrať na kvalitnom ihrisku a dobre si zajesť. Mať vysokú kvalitu za dobrú cenu. Chce to teda manažéra, ktorý členom načúva. A že to tak je, svedčí rastúca členská základňa.  Navyše rezort sa stáva čoraz populárnejším aj medzi českými a slovenskými golfistami.

Neobmedzený golf na 18 jamkovom ihrisku pre 2 osoby za 299 €

Vo  Waidhofene často stretnete golfové páry i celé rodinky. Rezort totiž ponúka výhodné víkendové pobyty – pre dvoch ľudí v tamojšom štvorhviezdičkovom hoteli umiestnenom priamo na ihrisku a neobmedzenou hrou na majstrovskom ihrisku za 299 €. (Inak víkendové fee za hru na 18-jamkách stojí 55 €, čiže len za šesť fee by ste zaplatili  300 €.)

Cena zahŕňa

  • dve noci pre 2 osoby v luxusnom 4**** hoteli Golf Resort Waidhofen
    priestranné a komfortné dvojlôžkové izby s kúpeľňou, toaletou, káblovou televíziou, chladničkou, trezorom
  • bohaté raňajky pre 2 osoby formou švédskych stolov
  • trojchodová večera pre 2 osoby
  • voľný vstup do fínskej sauny, pary a fitness
  • pripojenie k internetu v každej izbe
  • parkovanie priamo pri hoteli

Balíček platí do 31. 10. 2013!

Kontakt: vlasta.khaurova@atgolf.at,  Tel. +43 699 167 050 17

www.atgolf.at

Foto: Archív rezortu

Autor: Jana Janků | 15. augusta 2013