Dobro od golfistov spod Tatier

29. júla 2022

Charity golf cup v rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici bude aj tohto roku – 6. augusta 2022. Pôjde už o 15. ročník a svojou účasťou ho môžu podporiť všetci golfisti.    

Charity golf cup pod záštitou Petra Bondru sa každoročne koná pod Tatrami v Golfovom rezorte Black Stork. Časť vyzbieranej sumy smeruje rodinám so zdravotne znevýhodnenými deťmi na nákup konkrétnych pomôcok alebo liečenie, tiež na podporu liečebných, školských  zariadení prostredníctvom zakúpenia prístrojov, ktoré potrebujú.

Vlani sa na 14. ročníku  charitatívneho podujatia tiež vyzbierali značné finančné prostriedky. Symbolické šeky v hodnote 12 440 € odovzdali organizátori turnaja pred pár dňami aj Kežmarskej nemocnici a Centru Vôľa žiť. Peter Bondra a prezident klubu Jiří Hruška ich odovzdali do rúk zriaďovateľke centra Vôľa žiť a riaditeľke rovnomenného občianskeho združenia Lucii Kačmarčíkovej, ako aj  námestníčke pre liečebno-preventívnu starostlivosť Kežmarskej nemocnice Mudr. Lýdii Wikarskej. Konkrétne ide o prístroje v hodnote 7 447 €, ktoré smerujú do Centra vôľa žiť a prístroje v hodnote 4 992 € budú umiestnené v Kežmarskej nemocnici v rámci projektu pediatria.

„Pomocou darovaného prístrojového vybavenia a pomôcok zabezpečíme skvalitnenie poskytovanej  starostlivosti detským klientom a zároveň aj ich rodičom dokážeme zmierniť ich ťažkú životnú situáciu,“  povedala pri preberaní daru Lucia Kačmarčíková.

 

Autor: Jana Janků | 29. júla 2022