Charita pod Tatrami priniesla deťom rekordných 28 212 €

05. augusta 2019

Výťažok z 12. ročníka charitatívneho golfového turnaja, ktorý bol 3. augusta 2019 v rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici, priniesol rekordných 28 212 €. Táto suma putuje pre telesne a mentálne postihnuté deti prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu Hodina deťom. Za 12 rokov projekt venoval priamo deťom, ktorých osud je skúšaný ťažkým postihnutím, viac ako 237 800 €.

Účastníci charitatívneho turnaja

Vyvrcholením turnaja bolo odovzdanie vyzbieranej sumy peňazí do rúk prítomným deťom, zástupcom nadácii a občianskych združení. Symbolické šeky do hodnoty 2 000 € prevzali rodičia s deťmi priamo z rúk Petra Bondru, Miroslava Šatana, Richarda Lintnera, Adely Vinzeovej a ďalších.  Šek v hodnote 5 000 € prebral Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska.

Podpora známych osobností

Dar pre projekt Hodina deťom.

Golfový turnaj prišli aj tento rok podporiť známe tváre slovenského športu a šoubiznisu. Golf si zahrali okrem hokejistov Petra Bondru, Mira Šatana, Richarda Lintnera, Marka Daňa, Martina Cibáka,  Jána Lašáka  aj tenistka Daniela Hantuchová a osobnosti kultúrneho života Milan Lasica, Milan Kňažko, Ady Hajdu, Martin Mňahončák , Filip Tůma a Adela s Viktorom Vinzeovi. Športovci darovali do dražby časti svojho športového oblečenia,  hokejisti dresy, hokejky a helmy.
Dražili sa červené šaty, v ktorých Adela Vizeová vystupovala v ChartShow. Daniela Hantuchová venovala do dražby raketu „samohrajku“ za 500 €. Najviac ocenený bol opäť hokejový dres Mariána Hossu za 1 000 €, cena za orechovicu vlastnej výroby od Adyho Hajdu sa zastavila na 300 € a figovník „vyšší ako Zdeno Chára“ z vlastnej produkcie Milana Kňažka vydražili za 150 €.

Dva víťazné flajty

Jeden z víťazných flajtov viedla kapitánka Adela Vinczeová.

Hru v sobotu prenasledoval pod Tatrami opakovaný dážď a lejaky, ale na dobrej nálade to hráčom neubralo. Víťazom turnaja sa stali 2 flajty  s rovnakým počtom rán 61 (par ihriska je 72) s kapitánkou Adelou Vinczeovou (zároveň víťazi v kategórii netto – prepočet na HCP)  a kapitánom – hokejistom Phillipom Johanssonom. V kategórii netto na druhom mieste skončil flajt Jána Lašáka a Marka Daňa.

Systém hry texas scramble, kde sa hrá najlepšie padnutá golfová loptička, umožňuje, aby sa do hry zapojili aj menej  zdatní hráči, a tak nadšenci golfu spojili príjemné s užitočným.

Ochota pomôcť

„Tento rok náš charitatívny turnaj pomohol deťom a občianskym združeniam vo výške viac ako 28 tisíc eur. Ďakujem všetkým za účasť a podporu. Znova sa potvrdilo, že ľudia, ktorí na turnaj prišli, ukázali  veľké srdcia a ochotu pomôcť,“ povedal dojatý Peter Bondra, ktorý bol pri koordinovaní celej akcie precízny, profesionálny a vždy prítomný tam, kde to bolo potrebné.

„Počas 9-ročnej spolupráce Charity Golf Cup priniesol viac ako 61 000 €  na projekty trávenia voľného času, na pomoc deťom v sociálnej núdzi a deťom so zdravotným hendikepom“ povedala Zuzana Horváthová, manažérka projektu Hodiny deťom. „Organizátorom i osobnostiam, ktoré takýmto spôsobom pomohli Hodine deťom, patrí veľká vďaka.“

 

Autor: Štupáková Michaela | 05. augusta 2019