V Agame ukázali dobré srdce

23. septembra 2020

 

Stromček je zasadený.

V sobotu 19. septembra zažili na golfe v Koši naozaj krásny deň. Slovenská golfová asociácia hendikepovaných zorganizovala Charity golf cup. Hosťami mali byť aj priatelia z Českej golfovej asociácie hendikepovaných, ale kvôli Covid opatreniam neprišli. Veľmi všetkým chýbali.

Pozvanie ale prijal Ján Riapoš- predseda  Slovenského paralympijského výboru a  Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov. Nechýbala ani Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálne Olympiády Slovensko. Za SKGA. Prišiel aj prezident SKGA Tomáš Stoklasa.

Stromček sa už zelenie

Hendikep je len číslo, tvrdia v Agame.

A teraz spať k podujatiu. Dopoludnie patrilo širokej verejnosti a ktokoľvek si mohol odskúšať ako chutí golf. Otec Filipa Graňa – František prišiel s myšlienkou, že by účastníci pri príležitosti tejto akcie mohli medzi jamkou 2 a 1 zasadiť strom. Slovo dalo slovo a stromček je už zasadený. Prečo  práve 2-1? Pretože Dawnov syndróm, ktorý má Filip Graňo, patriaci medzi najlepších jazdcov špeciálnych olympiád na svete, trpí práve týmto postihnutím a to sa označuje aj ako „Trizómia 21chromozómu”. A kto iný pomohol najviac pri sadení? Bol to práve Filip, ktorý už v Agame úspešne absolvoval skúšku na Zelenú kartu. Je teda už riadnym golfistom, členom GK Agama a Slovenskej golfovej asociácie hendikepovaných.

Bol aj Hole in one

Spoločné foto.

Po tejto krásnej akcii, ktorá, veríme, sa stane každým rokom na tomto turnaji tradíciou, nasledoval výborný guláš a golfisti si išli zahrať texas scramble dvojíc na 18 jamiek.

Víťazmi turnaja sa stala dvojica Milan Hatara a Peter Mihálik.

Filip Graňo s prezidentom SKGA Tomášom Stoklasom.

Veľkým víťazom bol Filip Graňo, ktorý vyhral nad ihriskom. Bol to jeho prvý golfový turnaj v živote a dvojicu tvoril s Anikou Bolčíkovou – najlepšou golfistkou na Slovensku. Naozaj sa skvele dopĺňali a mali aj kedíka- Filipovho kamaráta Mireca Šidla, úspešného jazdca i plavca, ktorého golf tiež veľmi zaujal. A akoby tých emócií nebolo  dosť, tak Danielovi Drgoňovi sa podarilo dať v turnaji na jamke číslo 3 Hole in One.

Opäť sa potvrdilo, že hendikep je len číslo a je jedno, akí ľudia sa stretneme, keď máme srdiečko na správnom mieste.

 

Autor: Jana Janků | 23. septembra 2020