Dar golfistov chorým deťom

25. marca 2021

Turnaj Charity Golf Cup, ktorý už 13 rokov organizujú v rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici pod záštitou hokejistu Petra Bondru, patrí k úspešným, ale najmä prínosným podujatiam. Tentoraz v prospech detí liečiacich sa v Národnom ústave detskej tuberkulózy a respiračných chorôb v Dolnom Smokovci.

Miest, kde by sa v týchto korona časoch hodili peniažky, je určite veľmi veľa. Organizátori Charity Golf Cup sa rozhodli zo sumy, ktorú v Black Stork vyzbierali golfisti vlani, venovať  5 000 € na nákup prístrojov pre Národný ústav detskej tuberkulózy a respiračných chorôb.

Dar, ktorý pomôže deťom

Osobne ich boli odovzdať Peter Bondra s prezidentom  Lomnického golfového klubu Jiří Hruškom.

Dar prevzala riaditeľka ústavu Miroslava Mištunová. „V mene ústavu si dovoľujem vyjadriť veľkú vďaku organizátorom charitatívneho golfového turnaja za podporu nášho detského zdravotníckeho zariadenia. Pomocou darovaného prístrojového vybavenia pre oddelenie intenzívnej medicíny zabezpečíme skvalitnenie poskytovanej zdravotnej starostlivosti našim detským pacientom.“

Účastníci Charity Golf Cup 2020.

 

Počas 13 ročníkov turnaja boli prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu Hodina deťom podporené detí s ťažkým zdravotným postihnutím, detské oddelenie v NsP v Poprade, škola pracujúca s deťmi s autizmom či Detský liečebný ústav respiračných chorôb sumou 263 920 €.

„Dnes som zastupoval pri odovzdávaní liečebných prístrojov účastníkov Charity Cup 2020. Srdečná vďaka všetkým! “ povedal Peter Bondra a pridal sa k nemu aj Jiří Hruška.

Aktuálne pripomíname: 14. ročník Charity Golf Cup bude na ihrisku Black Stork 7. augusta 2021.

Foto: Black Stork

Autor: Štupáková Michaela | 25. marca 2021