Dámy, chystajte si červené doplnky! Blíži sa váš deň

17. mája 2021

Medzinárodný Women’s Golf Day (WGD), teda Ženský golfový deň, pripadá oficiálne tohto roku na 1. júna. Do tohto celosvetového podujatia sa opäť rozhodla zapojiť aj väčšina slovenských golfových klubov. Ten deň bude už tradične v znamení červenej farby.

Zatiaľ máme informácie o jeho organizovaní Ženského golfového dňa v Piešťanoch (sobota 29. mája),  Pegas Lozorno a Bernolákovo (nedeľa 30. mája), Welten Báč (pondelok 31. mája), Borša, Sedín, Trenčín a Agama Koš (utorok 1. júna). Zrejme sa čoskoro pridajú aj ďalšie kluby.

Podujatie má podtitul: Priveď svoju priateľku. Ide o to, aby sa na tréningových plochách a potom aj na ihrisku stretli golfistky spolu s priateľkami či rodinnými príslušníčkami, ktoré túžia golf si ešte len odskúšať a spoznať, čo je úžasné na tomto športe.

Dress kódom dámskeho podujatia bude aj tentokrát červená farba (tričko, svetrík, nohavice či suknička, šilt, rukavička či nejaký iný doplnok) spojená s bielou. Program si vytvoria v jednotlivých kluboch podľa vlastných predstáv, ale takmer všade bude jeho súčasťou okrem ukážok golfu PRO trénermi aj turnaj systémom texas scramble, kde budú flajty zostavené z golfistiek a negolfistiek. Golfové kluby sľubujú veľa zábavy vo veselom ženskom kolektíve.

Čo čaká dámy na jednotlivých ihriskách

Piešťany – sobota 29. mája o 10. hod.

Podmienka: prísť s úsmevom

Dámske dni odštartujú  v jednom z najstarších golfových klubov na Slovensku v Piešťanoch. Ako zdôrazňuje organizátorka Kristína Gašparíková,  podmienkou účasti je príchod s úsmevom a, dobrá nálada. Sľubuje, že to bude pohodový deň bez stresu z výsledku hry. Všetky ceny vyžrebujú zo scorekariet.

Golf si môžu prísť vyskúšať i úplné začiatočníčky. Už od 8. do 11. hod. im bude k dispozícii tréner. Pre ne bude štartovné symbolických 5 € a k tomu pohár psosecca.

Canon štart turnaja na 18 jamiek bude o 10. hod. Formát hry bude dobrovoľný – stableford s úpravou hcp, bez úpravy hcp, texas dvojíc (treba nahlásiť pri prihlasovaní na turnaj, najneskôr však ráno pri registrácii). Štartovné: členky 20 €, nečlenky 30 € (spolu s fee). V cene štartovného (welcome drink, minerálka do bagu, občerstvenie na halfway, obed na terase po hre, zápis nesúťažného výsledku – dobrovoľné.

Prihlasovanie cez server skga alebo na čísle recepcie +421 907 821 374

Black&White Golf Resort Bernolákovo – nedeľa 30. mája o 10. hod.

Za začiatočníčky i pokročilé

K oslavám dámskeho golfového dňa sa pridáva aj rezort Black & White v Bernolákove, a to v nedeľu 30. mája 2021. Je venovaný všetkým dámam, ktoré by si radi vyskúšali túto krásnu hru a na podporu ženskej golfovej komunity v tomto golfovom rezorte. Priveďte svoje kamarátky. Ako informuje Katarína Kachlíková negolfistkám sa bude od 10. hod. venovať skúsená PRO trénerka za symbolický poplatok 5 €. Golfové palice a loptičky budú k dispozícii, podávať sa bude aj prosseco a kávička.
Golfistky si spolu môžu zahrať 9/18 jamiek Park za špeciálnu cenu (od 15 €/25 €) od 14. hod. Za poplatok 10 € môže môžu hrať aj na úpravu HCP a dostanú občerstvenie do bagu. Pre zúčastnené dámy bude platiť aj zvýhodnená cenu na obed na terase v Atriu v Theresia Chateau.
Prihlasovanie na marketing@golf.sk alebo na WhatsApp 0903 558 555.

GC Pegas Lozorno – nedeľa 30. mája o 14. hod.

Priveďte svoje priateľky

Ďalším v poradí bude GC Pegas Lozorno. Po prípitku a privítaní prezidentom klubu Michalom Oravcom budú nasledovať ukážky golfu s PRO trénerom. Pripravené budú palice i loptičky. Na programe je turnaj golfistiek s negolfistkami systémom texas scramble na tamojšom 9-jamkovom ihrisku. Prihlasovanie na recepcii  golflozorno@golflozorno.sk alebo 0917 624 876.

Welten Báč – pondelok 31. mája o 10. hod.

Nachystajte si dobrú náladu

Dámský deň vo Weltene Báč sa začne sa prípitkom za účasti manažéra klubu Miroslava Mazúcha. Potom prídu na rad ukážky golfu, prvé odpaly či paty s PRO trénerom. Príprava na hru bude rozcvičením pod vedením lektorky Kataríny Ježovicovej, zakladateľky konceptu JOGA ZDRAVO a autorka metódy Pre- golf stretching. Nasledovať bude turnaj systémom texas scramble na 9 jamiek vo flajtoch zostavených z golfistiek a negolfistiek. Podujatie dámy zhodnotia na spoločnom obede. Štartovné 15 €. V cene je zahrnutý obed (výber z 2 jedál) s nápojom. Palice pre negolfistky budú k dispozícii. Prihlasovanie na recepcii: golf@welten.sk alebo : +421 917 094 774.

Borša – utorok 1. júna 2021 o 9. hod.

Znovuzrodenie dámskej asociácie

Takto sa to vlani červenalo v Hrubej Borši. A zrod Dámskej golfovej asociácie je na spadnutie.

Aj V Borši bude Women’s Golf Day deň venovaný nežnejším polovičkám.V utorok 1. júna tam privítajú tak golfistky ako aj negolfistky. Pre druhé menované bude ráno prichystaná ukážka golfu, tréning na drivingu, puttingu pod vedením Vanesy Fajkusovej. Následne sa pre začiatočníčky spustí turnaj s kanon štartom na verejnom, malom, 9-jamkovom ihrisku. Okrem Aperol Spritzu a nápojov od Hamsik Winery, bude pre dámy prichystaný  obedík z výberu dvoch jedál, káva a dezert (poplatok 15 €).
Pre skúsené hračky je pripravený HCP turnaj –  Women´s Golf Day Special so štartom taktiež od 10. hod. Dresscode je červená. Link na prihlasovanie cez server skga : https://skga.sk/detail-turnaja/?id=97322735 alebo mailom: golf@golfborsa.sk.
Tento deň bude v Green rezorte Borša súčasne znovuzrodením Slovenskej dámskej golfovej asociácie.

Golfový a športový klub Trenčín – utorok 1. jún o 14. hod.

Štartovné na rozvoj juniorského golfu

V trenčianskom areáli Hoss Sport Center pri Váhu si tiež uvedomujú, že na golfové ihriská patria a dámy. „Maminky i staré mamy, dcéry, vnučky, priateľky, či kolegyne nielenže skrášľujú ferveje, ale aj podávajú skvelé športové výkony a máme sa od nich všetci čo učiť,“ hovorí Roman Kianička z tohto klubu. „Všetky dámy i úplné začiatočníčky, ktoré sa s golfom ešte nikdy nestretli, sú u nás srdečne vítané.“

Pre návštevníčky areálu pripravili bohatý športovo-vzdelávací a zábavný program. O spokojnosť sa budú starať profesionálni golfoví tréneri z GŠK Trenčín i odborníčky na zdravý životný štýl a zdravú výživu zo spoločnosti VITADU. Dámy budú mať možnosť vyskúšať si špeciálny systém InBody, ktorý používajú profesionálni športovci na profesionálnu diagnostiku svojho tela. Bude aj turnaj na 9 jamiek.

Hrací poplatok za turnaj je symbolické 1 € a štartovné je dobrovoľné. Všetky prostriedky, ktoré v tento deň vyzbierajú, bude použitý na juniorský golfový program GŠK Trenčín.  Prihlášky: recepcia@golftrencin.sk, 421 32 641 00 13

Agama Koš – utorok 1. júna 2021

Agamačky sa už chystajú

V GC Agama Koš usporiadajú už tradičný turnaj na 9-jamkovom ihrisku pod názvom Agamačky aj so špeciálnym ženským programom. Prihlášky: + 421 46 542 772 5, info@agamagolf.sk.

 

Autor: Jana Janků | 17. mája 2021