Dámska golfová komunita naberá na sile

02. júna 2021

Na rozdiel od hlbokej golfovej minulosti dámy na golfové ihriská už dávno patria. Golf mnohé zvládajú s bravúrou, predvádzajú ukážkový ladný švih a navyše svojimi nápaditými odevmi krášlia ferveje a gríny. V posledných dňoch to bolo aj na slovenských ihriskách masovo a v černo-bielych farbách.

Oslavy Svetového dňa ženského golfu, ktorý oficiálne tohto roku pripadol na 1. júna, si postupne dala do programu väčšina slovenských golfových klubov. Nielen kvôli v úvode spomínaným atribútom, ale aj faktu, že golf je rodinný šport a kde hrá otec, sa často čoskoro pripojí aj mama a deti. A golfové rezorty vítajú, že rozširujúca sa členská základňa a počet predaných fíčiek znamená viac peňazí do kasy.

V Piešťanoch vyhrali všetky

Pod stromami v Kúpeľnom parku v Piešťanoch.

Za každým úspešným podujatím sú ľudia. V Piešťanoch sa dámam venujú už viac rokov, organizujú tam pre ne turnaje. Aj tohto roku prišlo v sobotu 29. mája 2021 aj vďaka šikovnej manažérke ihriska Kristíne Gašparíkovej takmer 50 golfistiek a ich priateliek, nádejných golfistiek. Turnaj sa hral na 18 jamiek a hoci ho na záver pošramotil dážď, mnohé flajty to neodradilo a ihrisko dohrali. Ocenenia sa napokon dostalo všetkým účastníčka

m, pretože kopu krásnych cien od sponzorov sa žrebovalo.

Agamačky zase hrali o prachy

Aj dámske podujatia v GC Agama v Koši má už niekoľkoročnú tradíciu. Tamojšie dámy sa vymaľujú za mačky a hrajú turnaj o veľké prachy. Aby nedošlo k nedorozumeniu, myslia sa tým prášky na pranie. Tento rok to v sobotu 29. mája tiež spojili s oslavou Svetového dňa ženského golfu.

V Lozorne premiéra

Dámy v Pegase s prezidentom klubu Michalom Oravcom.

K oslavám Svetového dňa ženského golfu sa pridali už v nedeľu 30. mája 2021 aj členky GC Pegas v Lozorne a väčšina členiek si priviedla aj svoje priateľky, ktoré po golfe zatiaľ iba poškuľovali. Dámy v červenom (ako to určuje dress code tohto podujatia) privítal pohárom prosecca zakladateľ a prezident tohto klubu Michal Oravec. Negolfistkám sa potom na cvičných plochách intenzívne venovali miestne PRO trénerky na čele s doteraz najúspešnejšou slovenskou golfistkou Zuzkou Kamasovou, ale aj tréneri i niektorí prítomní páni. Záver tohto vydareného popoludnia bol už celkom vážny. Na troch jamkách sa odohral malý texas scramble turnaj. Na podujatí sa zúčastnila takmer  30-tka dám. Nálada bola skvelá a napriek zlej predpovedi počasia sa napokon na všetkých usmievalo aj slniečko.

Vo Weltene sa to tiež červenelo

Toľko krásy i červene golfový už dávno nezažil ani rezort Welten v Báči. V pondelok 31. mája 2021 sa k oslavám Svetového dňa ženského golfu sa

Ženský golfový deň prilákal veľa dám aj do Weltenu.

tamojšie členky rozhodli pridať prvý krát a doviedli aj veľa svojich priateliek. Spolu sa ich tam stretlo takmer pol stovky. Bolo to naozaj medzinárodné podujatie. Veď okrem Sloveniek a Maďariek prišla aj vzorne podľa predpísaného červeno-bieleho dress codu odetá početná skupina vietnamských členiek klubu. Po privítaní prezidentom klubu Ivanom

Rozcvička pred golfom pod dozorom odborníčky.

Šebokom a manažérom Miroslavom Mazúchom a prípitku proseccom sa už išlo športovať. Nie však nejako bezhlavo, lebo predchádzala tomu rozcvička pod odborným dozorom profesionálnej cvičiteľky Katky Ježovicovej. Začiatočníčky si potom zobral na drajvingu pod patronát PRO tréner Peter Bučko. Následne sa už dámy v červených doplnkoch rozbehli po ihrisku, aby si zahrali na 9 jamkách turnaj texas scramble. Neplánovaný čierny mračisko na záver síce priniesol aj lejak s krúpami, ale ani to dámskej partičke neubralo na nálade.

V Borši veselo i vážne

Aj Borša rozkvitla na červeno. Foto: Luboš Plšek

V najväčšom slovenskom golfovom klube – v Boršim, bol už vlani ženský golfový deň veľmi úspešný. Predovšetkým zásluhou hlavnej organizátorky Lucie Malíčkovej. Aj tohto roku prišlo takmer 80 golfistiek a ich priateliek. Predtým ešte stihli obnoviť činnosť Slovenskej dámskej golfovej asociácie, ktorú v roku 2006 založila dnes už nebohá Ľudka Turčanová-Rybárová. Po tréningu na cvičných plochách sa menej skúsené potom vybrali na turnaj texas scramble na akadémiu  a odvážnejšie už na individuálny výsledok odohrali celú majstrovskú osemnástku. Počasie vyšlo vynikajúco a na oboch  ihriskách sa bolo naozaj na čo dívať.

Foto: Jana Janku a Luboš Plšek

 

 

 

Autor: Jana Janků | 02. júna 2021