Dámy v bielom na Sliači

11. júla 2021

Na ihrisku Tri duby Sliač sa v prvú júlovú nedeľu uskutočnil dámsky turnaj Ladies Golf Cup 2021 2021 in White. Zúčastnilo sa ho 80 hráčov 80, z toho štyridsať krásnych dám v bielom a  štyridsiatka mužov. Elegantným doplnkom dám bol slamená klobúčik.

Na tento turnaj sa Sliačanky každoročne tešia nielen preto, že si zahrajú svoj milý golf. Je to pre ne aj spoločenské stretnutie s priateľkami z iných klubov, kolektívne podieľanie sa na jeho príprave, aby tak čo najkrajšie oslávili (aj keď s trochou oneskorenia) Svetový deň dámskeho golfu.  Pochvalu si zaslúžia všetky dámy, ktoré prispeli formou finančného daru, koláčikmi, pagáčikmi či cenami do tomboly a tým spríjemnili tento deň.

,,Golf sa stal našou vášňou, našou radosťou a hráme ho s láskou,“ hovorí hlavná organizátorka Soňa Honišková. ,,Otvorili sme si aj srdiečka a podporili tie, ktoré sa nachádzajú v zložitej životnej situácii a potrebujú pomoc. O projekte pomoci nám povedala Beáta Hirt z komunitnej nadácie Zdravé mesto a prispeli sme naň sumou 590 eur. Hráme a pomáhame. Týmto heslom sa niesol náš tohtoročný turnaj.“

Hralo sa na 18 jamiek v štyroch HCP kategóriach, jedna z nich bola určená pre hostí z radov mužov. Príjemné prekvapenie vo forme štartovacieho balíčka pre všetkých hráčov pripravil priateľ klubu Vlado Pechočiak z firmy ips cleaning, s.r.o, Partizánske. Aj tento rok venoval ceny pre víťazov jednotlivých kategórií. Po hre čakala dámy bohatá tombola.

 

Autor: Jana Janků | 11. júla 2021