Winterov pohár pripomína, kto golf v Piešťanoch založil

25. júla 2021

Turnaj o Winterov pohár je každoročne v piešťanskom Golf & Country klube najvýznamnejšou udalosťou roka. Nie je to náhoda. Veď to boli práve bratia Winterovci, ktorí stáli za medzivojnovým rozvojom piešťanských kúpeľov vrátane golfu.

Svojim hosťom ponúkli prvýkrát hru golfu 26. júla 1914. Hralo sa vtedy na novootvorenom 9-jamkovom ihrisku na Kúpeľnom ostrove za účasti mnohých významných hostí. Hoci golf v Piešťanoch

umlčali v minulom storočí obe vojny a tam, kde sa tiahli pôvodné ferveje a gríny, neskôr postavili kúpeľné hotely.

Winterov pohár si aj tohto roku odniesol Andrej Beňo (v strede).

Tohtoročný Winterov pohár na počesť zakladateľov piešťanského golfu sa už hral na deviatke, ktorú kúpele otvorili v júli 2004 v Kúpeľnom parku pri Winterovej (za bývalého režimu tzv. Husákovej) vile. Ihrisko je viacerých úpravách vo výbornom stave a ponúka výbornú možnosť zašportovať si nielen členom klubu ale aj kúpeľným hosťom, ktorí sa tohto roku opäť do kúpeľov vo väčšom počte vrátili.

O Winterov pohár súťažilo tohto roku 33 hráčov. Mohutné stromy zmierňovali horúčavu, ktorá na ihrisku pri Váhu vládla, ale nič neubrala na výborných výkonoch viacerých hráčov.

Víťazstvo si napokon s najmenším počtom rán – 73, odniesol Andrej Beňo. Pohár mu odovzdal Andrea Schuster, cluster manager spoločnosti Ensana Health Hotels, ktorá je aktuálne majiteľom piešťanských kúpeľov.

Autor: Jana Janků | 25. júla 2021