Emotívne prijatie R. Sabbatiniho nadšenými fanúšikmi

04. augusta 2021

Striebornú olympijskú medailu, ktorú priniesol golfista Rory Sabbatini z Olympijských hier v Tokiu, sme si už mali  šancu poťažkať viacerí. Návštevníci Olympijského festivalu v Šamoríne, najmä však golfové nádeje v golfovom areáli v Trnave. V nadchádzajúcu sobotu budú mať túto šancu aj účastníci Charity Golf Cup vo Veľkej Lomnici.

Sabbatiniovci v Trnave s prezidentom SKGA Rastislavom Antalom, ktorý bol na začiatku ich olympijskej účasti v Tokiu.

Rorymu Sabbatinimu sa po príchode z Tokia všade ušlo nadšeného privítania. „Bolo to naozaj dojímavé, a to najmä v Trnave, kde prišlo vyše 300 ľudí, prevažne mladých golfistov,“ hovorila na stretnutí s novinármi manželka a zároveň jeho olympijská kedíčka Martina.

Tí, ktorí v utorok v Trnave boli, potvrdia, že Michal Novotný, šéf tohto milého mini ihriska pri Kamennom Mlyne a jeho tím pripravili krásne privítanie a strieborný slovenský olympionik mal pri prechode špalierom nadšených fanúšikov v očiach skutočné slzy dojatia. Čakala ho aj hudba, čokoládová torta

Stretnutie s najstarším trnavským golfistom Františkom Štefaničkom, ktorý začal s golfom v 78. rokoch.

s medailou, ale najmä nedočkavé detské golfové nádeje. Tým sa Rory venoval priamo na cvičných plochách, opravoval im držanie, patovanie, dával rady skúseného profesionála… A to je to, čo sľubuje pre slovenský golf robiť – vzbudzovať záujem o tento šport u mladej, ale i staršej generácie.

Viac ako pol kilogramu

Takmer každého, kto si mohol poťažkať alebo zavesiť na krk Roryho medailu, prekvapila jej hmotnosť. Má vyše pol kilogramu (presne 550 g) a Japonci ju, tak ako ostatné medaily, vyrobili ekologicky – z elektronického odpadu.

Tréning s mladými hráčmi.

Martina je výrečná osôbka, a tak sme sa od nej mohli dozvedieť ako sa Rorym zoznámili, ako žijú a iné zaujímavosti z ich života. Najmä však detaily v tokijského turnaja na ihrisku Kasumigaseki Country Club. Do mesta Kawagoe, kde sa ihrisko nachádza, je to z Tokia asi poldruha hodiny, takže vďaka tomu i šoférovi, ktorý tím Sabbatiniovcov vozil, mali na rozdiel od mnohých iných olympionikov šancu vidieť aj veľa z japonskej metropoly. Úžasné bolo podľa nej zažiť samotnú atmosféru hier, kde ste takpovediac na ulici mohli vidieť na vlastné oči smútok mnohých porazených i radosť a oslavy víťazov. Už tradične si vzájomne fanúšikovali Česi a Slováci.

Ušla sa mu aj torta s čokoládovou medailou.

Hoci pôvodne ohlásené registrácie hovorili, že Martina bude na olympijskom turnaji jedinou kedíčkou, napokon tam účinkovali tri a z nich dve mali svojich partnerov na stupni víťazov – tou druhou bola manželka bronzového tajwanského golfistu C.T. Pana. Obe nosili v horúčave, ktorá sa pocitovo blížila k 400 C, bagy o hmotnosti 20-25 kg.

Pokračovať v tejto „funkcii“ však Martina ďalej nemieni, a keď, tak iba príležitostne. R. Sabbatini už rokuje s novým kedíkom, ktorým bude pravdepodobne skúsený Boby Brown.

Foto: Damián Beseda, GC Trnava

Autor: Jana Janků | 04. augusta 2021