Golfisti vyzbierali v Tatrách na charitu 34 400 €

27. augusta 2021

Prvú augustovú sobotu sa opäť spojili hokejisti, tréneri, tenisti, herci, moderátori, profesionálni i amatérski golfisti vo Veľkej Lomnici na ihrisku Black stork, aby prostredníctvom 14. ročníka charitatívneho golfového turnaja pomohli tým, čo to najviac potrebujú. Výťažok v hodnote 34 400 €  putuje pre telesne a mentálne postihnuté deti prostredníctvom nadácii.

Za 14 rokov sa tak týmto projektom dalo priamo deťom s ťažkým postihnutím, nemocniciam a zdravotníckym zariadeniam viac ako 300 000 €. Nepriamy dopad darov z charity na život obdarovaných je niekedy viditeľný až po rokoch. V sobotu 7. augusta sa účastníci Charity Golf Cup zoznámili s pohnutými a inšpiratívnymi príbehmi Maxima Kováča a Filipa Graňa, ktorým sa vďaka tomu zmenil život aspoň trochu k lepšiemu.

Vyvrcholením turnaja bolo aj tentokrát odovzdanie vyzbieranej sumy peňazí do rúk prítomným deťom, zástupcom nadácii a občianskych združení. Symbolické šeky v hodnote 500 až 1500 € prevzali rodičia s deťmi z rúk Petra Bondru, Tomáša Tatara, Marka Daňa, Richarda Lintnera, Jána Filca, Mareka Fašianga, Vladimíra Kobielského a ďalších. Šek v hodnote 5 000 € išiel Nadácii pre deti Slovenska, 11 500 eur putovalo pre deti prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana, 3 000 eur pre autistické deti cez Nadáciu Richarda Lintnera a 14 900 eur putovalo na Nadáciu Roryho Sabbatiniho.

Proti striebornému olympionikovi

Golfový turnaj prišli aj tento rok podporiť známe tváre slovenského športu a šoubiznisu. Boli medzi nimi okrem spomínaného Petra Bondru, Mira Šatana, Richarda Lintnera, Jána Lašáka, Marka Daňa, Martina Cibáka aj Daniela Hantuchová, Ján Filc, ako aj umelci Milan Kňažko, Martin Mňahončák, Filip Tůma, Vlado Kobielský, Marek Fašiang a moderátorka Dagmar Dianová.

Najväčšou hviezdou turnaja bol nesporne strieborný olympionik z Tokia, Rory Sabbatini, ktorého sa účastníci turnaja pokúšali zdolať na 17. jamke BEAT THE PRO. Nenechali sa zahanbiť štyri flajty. Jedným z nich bol aj flajt jeho manželky Martiny Sabbatini.

Bag s podpismi medailistov

Vyzbieraná suma na charitu pozostávala aj z dražby. Športovci darovali do nej časť svojho športového oblečenia, hokejisti dresy, hokejky, puky a tričká s vlastnoručným podpisom. Najvyššie bol vydražený dres Tomáša Tatara.

Rory Sabbatini priniesol päť cien, ale najligotavejším predmetom dražby bol jednoznačne jeho bag z nedávno skončených Olympijských hier Tokio 2020, ktorý je jedinečný svojho druhu. Ako opísal prezident SKGA Rastislav Antala „…na olympiádu boli vyrobené tri bagy. Jeden sme získali do zbierky SKGA, druhý si necháva na pamiatku Rory a tretí s podpismi víťaza a strieborného a bronzového medailistu z Tokia sme priniesli so sebou na Charity Golf Cup.“ Tento unikátny bag našiel svojho nového majiteľa a novú funkciu v podobe putovnej trofeje na firemnom turnaji.

Víťazom turnaja sa stal flight v zložení Filip Graňo, Martin Kováčik, Adrika Kovačiková, Jozef Bernát, Marek Maďar.

Autor: Tlačová správa | 27. augusta 2021