Golfisti na Red Oak vyzbierali na charitu 12-tisíc eur

17. septembra 2021

Sviatočný deň – 15. september 2021, bol ako na golf stvorený. Svojim posolstvom Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, aj na charitu. To všetko sa spojilo na turnaji na Red Oak v Nitre. Na charitu sa tam vyzbieralo 12-tisíc eur.

Golfisti a ostatní účastníci charitatívneho podujatia podporili aj OZ KlauDia.

Organizátorom tretieho ročníka charitatívneho turnaja bol Golfový klub RED OAK spoločne s generálnym partnerom JP AUTO. Cieľom podujatia bolo prizvať čo najviac štedrých milovníkov golfu a širokej verejnosti a formou štartovného, ale aj sumy získanej v dražbe predmetov od spriatelených firiem či umelcov i zakúpením si lístkov do tomboly bolo podporiť tých, čo to najviac potrebujú.

Peniažky sa ušli aj Detskému charitatívnemu domu Sv. Lujzy v Nitre.

Tradičného charitatívneho turnaja, ktorý sa hral formou texas scramble, sa zúčastnilo cez 70 hráčov. Nechýbala ani historicky najúspešnejšia slovenská golfistka Zuzana Kamasová, či iné osobnosti slovenského športu ako Ján Lašák, Miroslav Šatan či Ivan Jakeš.

Účastníkom zaspievala Dominka Titková.

Súčasťou programu, ktorý moderoval populárny standupista a herec Juraj Šoko Tabaček, boli ukážkové jazdy na vozidlách od JP Auto, golfová akadémia i hudobné vystúpenie Dominiky Titkovej. Večerný program sprevádzaný aukciou a tombolou zavŕšil Marián Čekovský s kapelou.

Určite najdojímavejším momentom večera bolo odovzdávanie vyzbieraných prostriedkov. Prišli konkrétni ľudia, ktorí podrobne vysvetlili, na čo minú darované prostriedky a zároveň sa mohli osobne stretnúť s

Partnerom podujatia bolo JP Auto.

darcami. Z 12-tisíc eurovej sumy sa ušlo na podporu Detského charitatívného domu sv. Lujzy v Nitre, jedného z prvých domovov rodinného typu, kde sa starajú o opustené deti, Centru pre deti a rodiny (bývalý Detský domov) v Nitre, kde sa starajú o vyše 70 detí i OZ KlauDia v Lužiankach, kde dlhodobo podávajú pomocnú ruku krehkým a zraniteľným cieľovým skupinám, ľuďom so zdravotným znevýhodnením a ich blízkym osobám.

Golfisti ale aj ostatní prítomní si za svoju dobrosrdečnosť určite zaslúžia vďaku.

Autor: Jana Janků | 17. septembra 2021