Odhaľovanie tajomstva golfu golfistiek s negolfistkami

17. mája 2022

Medzinárodný Women’s Golf Day (WGD), teda Ženský golfový deň, bude aj tohto roku. Oficiálne v prvý júnový utorok – 7. júna 2022. Do tohto celosvetového podujatia sa okolo tohto dátumu opäť plánuje zapojiť aj väčšina slovenských golfových klubov.

O čo na tomto podujatí ide? Cieľom je prilákať na ihriská aj tie dámy, ktoré ešte po golfe iba poškuľujú a niekedy ani nemajú odvahu zájsť do klubu a spýtať sa, ako s golfom začať. A práve tento deň je na to ako stvorený. Hrajúce golfistky majú totiž za úlohu priviesť na ihrisko a cvičné plochy svoje priateľky, mamy, sestry, dcéry, kolegyne… a ponúknuť im šancu nahliadnuť do tajomstva golfu.

Vlani sa toto celosvetové podujatie konalo v tisícke lokalít v 80 krajinách sveta. Slovensko nechýbalo. Dámy sa stretli na cvičných plochách i ihrisku, niekde absolvovali aj turnaj. Program si tvoria v jednotlivých kluboch podľa vlastných predstáv, ale takmer všade je jeho súčasťou okrem ukážok golfu PRO trénermi aj turnaj systémom texas scramble, kde sú flajty zostavené z golfistiek a negolfistiek. Všade sľubujú veľa zábavy vo veselom ženskom kolektíve.

Poznáme už niektoré tohtoročné dátumy:

Hrubá Borša – 1. júna 2022 o 10.00

Lozorno – 5. júna 2022 o 15,00

Welten Báč – 6. júna o 10.00

Golfový a športový klub Trenčín – 7. júna

Ďalšie dátumy radi uverejníme.

Oblečené v červenom

Aj Borša rozkvitla vlani na červeno.

Dress kódom bude už tradične oblečenie v znamení červenej (tričko, šilt, rukavička, šaty, suknička, nohavice, opasok, šátoček či nejaký iný doplnok). Ideálna je kombinácia s bielou. Po minulé roky to dámy naozaj vzorne dodržali a na jednotlivých ihriskách sa to doslova červenalo.

Čo je Women’s Golf Day?

Podujatie Women’s Golf Day rozbehla pred siedmimi rokmi Američanka  Elisa Gaudet, ktorá predtým pracovala pre americkú PGA a je aj autorkou série kníh Two Good Rounds (Dve dobré kolá) – rozhovorov so známymi golfistami. V rámci WGD si dala za cieľ dať začiatkom júna (ideálne je v určený deň, ale rešpektované sú aj dátumy okolo tohto dňa) dokopy golfistky každého veku na rôznych miestach zemegule a dokázať, že každý odpal, úder či pat môže byť zábavou, ak sa to udeje v príjemnej spoločnosti a príjemnom prostredí. WGD je aj súčasťou celosvetovej podpory Nadácie na výskum rakoviny prsníka (Breast Cancer Research Foundation).

Prečo ženy?

Štatistiky prezrádzajú, že ženy tvoria medzi golfistmi síce len štvrtinu , ale ich počet každoročne rastie a jednotlivé kluby (až na pár výnimiek) majú záujem, aby ich bolo medzi členmi ešte viac. Vplyv žien v golfe je nezanedbateľný aj po ekonomickej stránke. Sú to práve ony, ktoré nakupujú až  85 % golfových produktov a keďže vo väčšine rodín významne rozhodujú o finančnej stránke chodu, sú tiež zvyčajne ,,plánovačkami” golfových dovoleniek.

Aký formát?

Ženský golfový deň prilákal vlani veľa dám aj do Weltenu.

Women’s Golf Day v jednotlivých kluboch či na ihriskách by mal nasledovný formát:

  • Daný klub či ihrisko musí zabezpečiť dve hodiny aktivít súvisiacich s golfom (golfové lekcie) a dvoch spoločenských hodín
  • Golfovými aktivitami môže byť turnaj na 9- jamiek, lekcie, čipovanie, patovanie, predvádzanie golfového výstroja
  • Súčasťou spoločenskej akcie by mal byť občerstvenie v klubovom bare či reštaurácii, informačné rozhovory, zľavy v pro shope a pod.
  • Môže ísť o bezplatné alebo platené podujatie, vyzbierané poplatky zostávajú klubu či ihrisku
  • Klub či ihrisko by malo na podujatí propagovať aktivity na podporu Nadácie na výskum rakoviny prsníka.

www.womensgolfday.com

@womensgolfday #WomensGolfDay #WGDunites

 

Autor: Jana Janků | 17. mája 2022