Dámy v červenom slávili svoj golfový deň

10. júna 2022

Golf je dnes rovnako mužskou ako aj ženskou záležitosťou. Vo svete i na Slovensku. Oslava Medzinárodného dňa ženského golfu je však výnimočná, preto hlavnou myšlienkou je priviesť v ten deň na ihriská aj tie dámy, ktoré sa túžia s golfom ešte iba zoznámiť. Tak to bolo aj tohto roku a už tradične dámy prišli v odevoch s červenými prvkami.

V Borši aj Deň slovenskej golfistky

Dámy prišiel do Borše povzbudiť aj prezident SKG Rasťo Antala.

Hoci Medzinárodný deň ženského golfu pripadol tohto roku na 7. júna, v golfovom rezorte v Hrubej Borši ho už tradične oslávili 1. júna, ktorý je zároveň Dňom slovenskej golfistky. Za týmto podujatím stojí dnes už početná Slovenská asociácia ženského golfu a na čele s jej predsedníčkou Luciou Maličkovou. Do Borše prišlo v ten deň vyše 60 dám a okrem inštruktáže golfu odohrali aj turnaje tak na 9-jamkovej akadémii, ako aj majstrovskom 18-jamkovom ihrisku. V  jednotlivých HCP kategóriách zvíťazili: Dagmar Dianová, Vanda Koštialová a Ye Jinhun.

 

V Lozorne na cvičisku i ihrisku

Niet nad to začať s dobrými radami od PRO trénerky.

Podobne to bolo v nedeľu 5. júna 2022 v GC v Lozorne. Tam sa zišlo 25 dám. Na cvičných plochách i ihrisku bolo rovnako veselo. Začínajúcim i pokročilých sa venovali štyri trénerky a tréneri. Po malom občerstvení s prossecom a čerstvým ovocím sa potom už na jamky vybrali golfistky spolu s negolfistkami, aby im ukázali ako to na naozajstnom ihrisku funguje. Samozrejme, dostali šancu odskúšať si čerstvo nacvičené údery i paty.

V Lozorne to tiež hýrilo červenou.

Agamáčky opäť v plnej paráde

Tento rok organizátorky v Agame v Koši stanovili termín osláv Medzinárodného dňa ženského golfu presne na 7. júna. Hoci sa trochu báli, či v utorok niekto príde, ale Aga-mačky nezlyhali ani tentokrát. Bolo to krásne popoludnie na golfe. Dámy sa stihli namaľovať, dať si mačacie uši a išli hrať. Hralo sa systémom texas scramble dvojíc a víťazkami sa stali Biba Folbrechtová a Miša Rendeková.
Vďaka sponzorom boli aj ceny pre víťazky výborné a ako býva zvykom, zo všetkých hráčok vyžrebovali jednu Agamáčku, ktorá sa stala Kráľovnou Aga-mačiek. Šerpu a korunku si tento rok prevzala Miška Rendeková.

Agamáčky ako Aga-mačky.

Stretnutie dám aj v Nitre

Dámy sa na svoj deň pripravujú aj v iných kluboch. Napríklad v rezorte Red Oak v Nitre to má byť 14. júna.

Autor: Jana Janků | 10. júna 2022