Víťazná trofej z Penati Slovak Open 2022 pre Aleša Kořínka

18. septembra 2022

Organizátori Penati Slovak Open majú na počasie šťastie. Prialo im aj tohto roku, a tak na ihrisku Legend v najprestížnejšom slovenskom rezorte Penati pri Senici mohlo 53 profesionálnych a a rekordných 12 amatérskych golfistov predviesť špičkový golf. Ten najlepší napokon ukázal český profesionál Aleš Kořínek.

V tomto rezorte to bolo tohto roku po St. Andrews Trophy 2022 ďalšie významné golfové podujatie. Za Penati Slovak Open aj tentokrát stáli organizátori Peter Petrovič, Pavol Bielik a Radoslav Holečka. Okrem pohára čakala na víťaza oj finančná odmena 10 000 €, ktorej donorom bol práve Penati Golf Resort.

Hoci Aleš Kořínek patril medzi favorizovaných hráčov, k víťazstvu sa musel prepracovať naozaj trpezlivou hrou. Už od začiatku mu totiž šliapal na päty víťaz Slovak Open z roku 2020 Ondřej Lieser. Spolu v trojici so Štepánom Daněkom odohrali férový, napínavý a zaslúžený finálový súboj, ktorý nakoniec priniesol víťazstvo Alešovi na základe jeho stabilnej a trpezlivej hry. Už po prvom dni vedel, že zdolať Ondřeja Liesera bude mimoriadne náročná úloha. „Keď Ondro začne hrať dobre, tak je nezdolateľný. Môžem ho zdolať dobrou hrou, alebo sa môže zdolať on sám. Ale nie je to iba o Ondrovi a o mne, za nami sú ďalší dobrí hráči,“ povedal po prvom kole.

Pri odovzdávaní trofeje bolo veselo.

Po finálovom súboji s výsledkom -7 (69, 70, spolu 139 rán) mohol na gríne ostrovnej 18. jamky Legendu pred klubovňou šťastne dvíhať trofej nad hlavu Okrem toho si vybojoval aj odmenu 10 000 € a divokú kartu na turnaj Swiss Challenge Tour.

O svoje dojmy po turnaji sa podelil s prítomnými divákmi i médiami. Opäť spomenul najmä kvalitnú hru svojho hlavného súpera Ondřeja Liesera, s ktorým išli po ihrisku takmer identicky. Tentokrát to však vyšlo jemu. „Samozrejme, je to veľký turnaj, čo sa týka prestíže a pre mňa je to veľmi cenný titul.“ Zaspomínal si aj na minulosť: „Pôsobil som istý čas neďaleko a ihrisko Legend a Penati preto dobre

Víťaz Penati Slovak Open s organizátormi (zľava) Petrom Petrovičom, Radoslavom  Holečkom a Pavlom Bielikom. Gratulovať prišiel aj prezident SKGA Rastislav Antala (vpravo).

poznám. Doteraz sa mi však vždy darilo iba v tréningových kolách a na turnajoch som už dobre nezahral. Teraz mi to skrátka vyšlo. Samozrejme, že mám radosť aj z finančnej výhry. Nech si hovorí kto chce, čo chce, každému by sa zišla. Aj mne pomôže v nadchádzajúcej zime sústrediť sa v príprave na novú sezónu.“

Aleš Kořinek má 39 rokov a v minulosti bol futbalovým brankárom v ligovom tíme Tescoma Zlín. Na tráve zostal aj skončení futbalovej kariéry. Pred deviatimi prestúpil medzi  profesionálnych golfistov. K jeho najväčším úspechom patrí víťazstvo na Pro Golf Tour v Rakúsku pred dvomi rokmi a vo veľkom finále  PGA Czech Tour. Od minulého roku patrí medzi najlepšiu päťku českých hráčov.

V takýchto ponožkách hrala najlepšia Slovenka Anika Bolčíková.

Celkovo sa na Penati Slovak Open na prvých troch miestach umiestnili českí hráči. Na druhom a treťom mieste skončili  Ondřej Lieser a Štepán Daněk  s rovnakým výsledkom– 6 . Slovensko najlepšie reprezentovala tentokrát žena – Anika Bolčíková, ktorá sa výsledkom -3 (73 a70) umiestnila na delenom šiestom mieste.

Foto: Martin Žilka, Penati Slovak Open

Autor: Jana Janků | 18. septembra 2022