V Agame sa zbierali na tretí paragolfer, pomôcť môžu aj ďalší

09. októbra 2022

V prvú októbrovú sobotu usporiadali  v golfovom areáli v Koši PHARMACOPOLA CHARITY CUP. Za celou  akciou treba hľadať golfového nadšenca Jána Šipoša, ktorý pre dobrú vec nadchol aj prezidentku klubu Agama Petru Dzurikovú. Cieľom finančnej zbierky je zakúpiť tretí paragolfer.

Jána Šípoša havária na motorke spred troch rokov posadila  na invalidný vozík. Napriek tomu sa rozhodol, aj vďaka členovi Agamy Petrovi Zaťkovi, že golf si vyskúša…  Tento šport ho tak nadchol, až svojou energiou nakazil aj prezidentku klubu Petru Dzurikovú. Slovo dalo slovo… Janko si skúsil paragolfer- invalidný vozík pre golfistov, ktorý majú v Agame a kde je zároveň sídlo Slovenskej golfovej asociácie hendikepovaných a veľmi ho to zaujalo. Problémom však je, že golfových nadšencov a užívateľov je viac ako vozíkov. V Agame ich majú ako jediní na Slovensku dva, ale zišli by sa aj na na iných ihriskách. A tak sa Ján Šípoš rozhodol, že priloží ruku k dielu. Spoločne s Petrou oslovili partnerov, pozháňali materiálne dary od sponzorov a zorganizovali PHARMACOPOLA CHARITY CUP.

Výsledkom je vydarené podujatie. Škoda, že počasie mu veľmi neprialo, ale touto cestou ďakujeme fantastickým ľuďom, ktorých ani toto od dobrého skutku neodradilo. O prípitok sa postaral RINGBURGER- víno starých miest, do bagu si hráči zobrali lahodné Kremnické medovníky od Ing. Hauríka a  studené misy a mäso do guláša zabezpečila Biofarma – Eko-Produkty. Materiálne i finančne však prispeli aj mnohí ďalší.

Pred hrou, ako to už býva zvykom, účastníci spoločne zasadili strom, o ktorý sa už tradične postarala rodina Graňových. Jej „slniečko“ Filip Graňo je napriek Dawnovému syndrómu svetoznámy westernový jazdec a ako hráč sa dostáva aj do golfového povedomia.

Tu sú výsledky texas scramble na 18 jamiek:

  1. Filip Donič a Marta Kožáriková
  2. Ján Žuchovský a Andrej Gajdoš
  3. Filip Graňo a Čukovič Marek

Pre negolfistov bola pripravená golfová akadémia s trénerkou Emou Dzurikovou. Počas akcie bola aj tombola. Aj na nej sa podarilo vyzbierať prostriedky na zakúpenie ďalšieho paragolferu. Mimochodom jeho cena sa pohybuje okolo sumy asi ako za osobné auto …

Akcia v sobotu ešte nekončila. Pokračovala v pondelok vo Veľkej Lomnici, kde bolo ihrisko sprístupnené hlavne pre hostí z Českej golfovej asociace hendikepovaných. Páčilo sa im a po miernych úpravách by mohlo byť v budúcom roku miestom medzinárodného turnaja pre telesne postihnutých golfistov. Slovenskí hráči by tam mohli nastúpiž už na troch paragolferoch.

Kto im chce na ten tretí prispieť, tu je kontakt:

SLOVENSKÁ GOLFOVÁ ASOCIÁCIA HENDIKEPOVANÝCH

č. účtu- SK26 0900 0000 0050 7528 1056

 

Autor: Petra Dzurikova | 09. októbra 2022