Rory Sabbatini zbiera sily na novú sezónu v Tatrách

28. decembra 2022

Ak ste trávili uplynulé sviatočné a prázdninové dni na vo Vysokých tatrách, možno ste tam na prechádzke stretli aj slovenského strieborného olympionika z LOH v Tokiu Roryho Sabbatiniho. Ako povedal na stretnutí s médiami pred Vianocami, prišiel si na Slovensko oddýchnuť spolu s rodinkou.

Na predvianočnom stretnutí s médiami: Rory Sabbatini (vpravo) s prezidentom SKGA Rasťom Antalom.

Náš doteraz najúspešnejší golfista prezradil, že svoj oddych si predstavuje takto: jesť, piť, prechádzať sa… Variť sa nechystá, lebo zvláda iba grilovanie. Ani lyžovať sa nenaučil, takže Tatry mieni obdivovať najmä z turistických chodníkov. Už v polovici januára ho totiž čaká nová náročná sezóna. Prvým PGA turnajom, na ktorom sa zúčastní bude Sony Open in Hawaii na ihrisku Waialae Country Club na Honolulu. Práve na tomto turnaji získal v roku 2011 svoje posledné víťazstvo na PGA Tour. Celkovo ich má šesť.

Na otázku, či ho nelákali na prestup do konkurečnej túry LIV, financovaného arabskými šejkami, R. Sabbatini odpovedal záporne. Ako by sa však rozhodol, keby takúto ponuku dostal, odpovedal neurčito pokrčením čela. Práve odchod viacerých hráčov do LIV mu umožnil zabezpečiť si účastnícku kartu na budúcoročné turnaje PGA Tour, ktorú by vzhľadom na aktuálne umiestnenie v svetovom golfom rebríčku inak nezískal.

Nám zostáva Rorymu želať úspešný osobný i golfový rok 2023.

Autor: Jana Janků | 28. decembra 2022

Komentáre sú uzavreté.