Golfová sezóna pod Tatrami bude pestrá

05. mája 2023

V golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici so štítmi Vysokých Tatier za chrbtom sa začala rušná sezóna. Privítajú tam tak golfistov  ako aj negolfistov i hráčov footgolfu.

Ihrisko Vardon je už druhý rok verejným, je teda k dispozícii aj hráčom bez oprávnenia na hru – zelenej karty. Tomu je prispôsobený aj predĺžený čas hry na každej jamke a štartovacie časy sú po 15 minútach. Vstup je za priaznivý paušálny poplatok. a pripravené sú aj výhodné permanentky.

Rozsiahla chipping zónu rozšírili o tri tréningové gríny.

Výber turnajov

Majstrovstvá LGK, zaradené v rankingu WAGR budú 28.–30. júla 2023 s medzinárodnou účasťou. O prize money budú hrať PRO hráči z niekoľkých krajín. Piati finalisti z 14. ročníka medzinárodného 3-dňového turnaja pre juniorov do 21 rokov FALDO Series Slovakia Championship, ktorí sa uskutoční 22. – 24. augusta 2023, postúpia na európske finále.

V sobotu 5. augusta prebehne už 16.ročník Charity Golf Cup-u pod záštitou Petra Bondru. Z doteraz vyzbieraných a vydražených peňazí už vyše 330-tisíc eur putovalo na pomoc hendikepovaným deťom.

Tradičná tour Grand Prix Black Stork, v ktorej sa počas každého turnaja vyhráva golfový pobyt, vyvrcholí obľúbeným turnajom O pohár prezidenta LGK 14. októbra 2023. Nebudú chýbať pravidelné turnaje HCP a Sunny Friday.

Podpora mládeže

Rezort Black Stork bude pokračovať aj v práci so začiatočníkmi, a to už pravidelnými tréningmi každý piatok a nedeľu pre dospelých a juniorov. Každý mesiac usporiadajú aj Turnaj pre začiatočníkov. Jeho zmyslom je, aby sa začínajúci golfisti cítili sa na ihrisku ako doma.

Päť dňový denný tábor – Detská golfová škola, je ideálnym riešením, ako deti pod vedením trénerov zoznámiť s golfom. Počas leta sa budú konať štyri turnusy – 10.-14. júla 2023, 17.-21. júla, 07.-11. augusta a 14.-18. augusta.

Pokračovať budú aj pravidelné kurzy na získanie oprávnenia na hru – Zelenú kartu. Nebude chýbať ani Deň otvorených dverí na golfe, ktorý umožní negolfistom získať prvý kontakt s hrou. Bude to každý mesiac v termínoch: 28. mája 2023, 25. júna, 30. júla, 27.augusta a 24. septembra.

Golfový rezort Black Stork sa zapojil aj do Národného dňa golfu, ktorý bude 13. mája 2023.

Bezplatný tréning

Hráči môžu stále využiť výhodné permanentky, ktoré im zaručujú výhodnejšiu cenu – a to celosezónne alebo na desať hier. Vstup na kryté odpalisko a na tréningové plochy je bezplatný, rovnako ako poistenie zodpovednosti hráča na ihrisku za škody spôsobené na majetku alebo zdraví.

Hostia ubytovaní v Hoteli International****, ktorý sa nachádza v strede golfového ihriska, majú 30 % zľavu na hru golfu, navyše účastníci turnajov organizovaných rezortom majú špeciálnu cenu ubytovania. Hráči iste opäť ocenia atraktívnu ponuku Noc+Fee alebo pobyt Unlimited s neobmedzenou hrou či lekciami golfu.

Footgolf sa usadil aj pod Tatrami.

Footgolf je zaujímavá forma golfu hraná futbalovou loptou a nohami, obľúbená najmä medzi futbalistami. Na ihrisku Vardon je vytvorené 18 jamkové footgolfové ihrisko.

Ako aj počas minulých rokov sú v ponuke atraktívne golfové a wellnes balíky, spojené s ubytovaním v Hoteli International****. Wellnes centrum má vnútorný a vonkajší vyhrievaný bazén s protiprúdom, fínsku, infra i parnú saunu, vírivku, tepidárium, rozšírenú o odpočiváreň. Novinkou je zväčšená a vynovená posilňovňa. Reštaurácia s novým názvom Pyrus, otvorená aj pre širokú verejnosť, láka na sezónne ponuky a domáca cukráreň v lobby bare Hotela International zase na chutné sladkosti.

 

Autor: Štupáková Michaela | 05. mája 2023