Golf pod Tatrami pomohol dobrej veci

25. júla 2023

Z výťažku CHARITY GOLF CUP 2022 organizovaného pod záštitou exhokejistu Petra Bondru, mohla byť suma vo výške 14-tisíc eur použitá na nákup prístrojov a vybavenia pre neziskovú organizáciu Kráčame spolu v Spišskej Belej, Centrum Vôľa žiť v Kežmarku a Bavme sa športom na podporu Unifikovaného volejbalu v Starej Ľubovni.

 

Charity golf cup môžu golfisti i negolfisti podporiť svojou účasťou, a to  už 5. augusta 2023 na jeho 16. ročníku v golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici.

koná pod Tatrami v Golfovom rezorte Black Stork. Časť vyzbieranej sumy z Charity golf cup  každoročne smeruje do rodín so zdravotne znevýhodnenými deťmi na nákup konkrétnych pomôcok či liečenie. Slúži tiež na podporu liečebných, školských a neziskových zariadení prostredníctvom zakúpenia prístrojov, ktoré potrebujú.

Vďaka 15. ročníku  charitatívneho podujatia symbolické šeky v hodnote 14-tisíc  eur boli 21. júla 2023 odovzdané neziskovým organizáciám Kráčame spolu, Centrum vôľa žiť a Bavme sa športom . Od organizátora turnaja Petra Bondru a prezidenta golfového klubu Jiřího Hrušku ich prevzala Beáta Kušmireková, štatutárka o.z. Kráčame spolu, Lucia Kačmarčíková, zriaďovateľka Centra Vôľa žiť a Tomáš Senka, predseda združenia Bavme sa športom.

Prístroje a vybavenie v hodnote 6 000 eur  smerujú do neziskovej organizácie Kráčame spolu, v hodnote 5 000 eur neziskovej organizácie Bavme sa športom a v hodnote 3 000 eur do Centra vôľa žiť.

Kráčame spolu využilo prostriedky na zakúpenie interaktívnej podlahy FlySky a mobilný stojan. masážne kreslo carlita (pre deti aj dospelých) a bezdrôtový stimulátor Compex Sp. 8.0.

„Ďakujem v mene všetkých, ktorí sú súčasťou združenia Kráčame spolu. Jednotlivé pomôcky budú pre nás nesmiernym prínosom a už teraz sa tešíme, ako budeme vďaka ním vidieť pokroky. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sú súčasťou pomoci, “povedala  Beáta Kušmireková.

Bavme sa športom využilo získané prostriedky vo výške 5 000 eur na zakúpenie pásov na cvičenie smeču, pásov na cvičenie nahrávok, volejbalové trenažéry spike, bežecký pás, trenažér presnosti, viacúčelové stĺpy na volejbal s montážnymi prvkami a príslušenstvom, volejbalové lopty, vozíky na lopty, volejbalovú sieť, anténky a ďalšie vybavenie

„V zastúpení všetkých členov a športovcov občianskeho združenia Bavme sa športom mi dovoľte poďakovať organizátorom i  všetkým podporovateľom charitatívneho golfového turnaj. Vďaka ním môžeme zaobstarať množstvo materiálno-technických a športových pomôcok na rozvoj zručností  športovcov s intelektuálnym znevýhodnením v unifikovanom volejbale v Starej Ľubovni a tým zabezpečiť športovcom lepšie športové zázemie a dosahovať čo najlepšie výsledky na rôznych celoslovenským, národných ako aj nadnárodných športových podujatiach,“ dodal  Tomáš Senko.

Centrum vôľa žiť využilo získané prostriedky 3000 eur na zakúpenie aires podložiek Fitline, ortopedický koberček, CLIMBOU schody, AIREX balance kladinu, SM Systém a podložku, outdoorovú kameru Niceboy vera, statív Hama Star 63, senzorický rebrík, svetelný panel, transparentné čísla, špirálové trblietky, projektor hviezd a rehabilitačnú kocku na cvičenie.

 

 

 

 

 

Autor: Jana Janků | 25. júla 2023