Výborná reprezentácia paragolfistov

06. septembra 2023

Golf Resort v Českej Lípe bol v dňoch 25-28. augusta 2023  dejiskom otvorených majstrovstiev ČR paragolfistov – Czech Disabled Open 2023 už po siedmy krát v rade. Štartovalo tam 64 golfistov z rôznych krajín vrátane Slovenska.

Slovenská reprezentácia nastúpila v zložení: Adrian Ďurček, Filip Graňo, Feri Halmo, Miroslav Halmo a Peter Zaťko. Na jamkách sa stretli s hráčmi z domáceho Česka, ale aj Nemecka, Rakúska, Holandska, Lotyšska, Talianska a Turecka.

Bronz pre Filipov tím

Turnaju predchádzal tradičný PRO-AM turnaj vo formáte Texas Scramble, kde sa na treťom mieste umiestnil špeciálny Filipov Team v zložení – Filip Graňo, Petronela Michalíková Jakub Halabica a Pavel Vítovec.

Dážď sťažil podmienky

Po krásnom piatkovom slnečnom úvode všetkých v sobotu privítal dážď a odloženie štartu o hodinu. Dážď sprevádzal aj nedeľné druhé kolo, čo výrazne sťažilo podmienky na náročnom ihrisku. Celkovým víťazom sa stal Mehmet Kazan z Turecka, striebro a titul majstra ČR vybojoval Jiří Janda, tretí skončil obhajca titulu Klaus Mainberger z Nemecka.

F. Graňo opäť bodoval

V najpočetnejšie obsadenej kategórii stableford  (18.5-54.0) nadviazal na výkony na špeciálnej olympiáde Filip Graňo a umiestnil sa na 4. mieste spomedzi 32 hráčov s výkonom 75 bodov.

V kategórii Open Satableford mu jeho výkon 75 bodov priniesol krásne 2. miesto. Miro Halmo a Peťo Zaťko zahrali 66 bodov, Aďo Ďurček 53 a Feri „Ejco“ Halmo vo svojej turnajovej premiére 48 bodov.

Ďakujeme SKGAH za finančnú podporu účasti slovenských hráčov na turnaji, CZDGA za perfektnú organizáciu turnaja a všetkým našim hráčom za vynikajúcu reprezentáciu Slovenska.

 

 

 

 

Czech Disabled Open 2023 at Golf Resort Česká Lípa, Nový Bor, Czech Republic, August 25, 2023. @ Herbert Wirtz – Photographer

 

 

 

 

 

 

Autor: Petra Dzurikova | 06. septembra 2023