Seniori súťažili pod Tatrami

11. septembra 2023

Turnaj klubových družstiev sa teší veľkému záujmu našich seniorov. V rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici sa zišlo začiatkom septembra 113 hráčov. O putovné poháre bojovslo 26 družstiev. Titul obhajovalo družstvo Penati (muži) a družstvo Tále (ženy). Popri hodnotení jednotlivcov prebiehala aj súťaž „Veľký stableford krajov“.

Počasie bolo neuveriteľne slnečné s bezvetrím a teplotou do 18°C. Komplikáciu spôsobil silný dážď zo soboty a nedele, ktorý zaplavil ihrisko, takže bankre boli nehrateľné. Dôsledkom toho bolo , že sa hralo bez úpravy HCP.

Výsledky:

Kategória Netto

Súťaže v kategórii netto, hranej na stablefordy, sa zúčastnilo 64 hráčov. Na treťom mieste skončil Zdenek Friedrich (GTT)s počtom 71 stb. bodov. Druhé miesto získal Erich Szedely (GKB) s počtom70 stb.bodov. Prvé miesto, s počtom bodov 71, obsadil Jozef Merga (LGK).

Kategória 14+

V tejto kategórii súťažia na rany hráči mladší ako 65 rokov s HCP nižším ako 14. Súťažilo 15 hráčov. Na treťom mieste skončil Erich Szedely (GKB) s počtom rán 190. Druhé miesto získal Bilek Jozef (LGK) s počtom rán 189. Prvé miesto si vybojoval taktiež domáci hráč Merga Jozef (LGK) 184 rán.

Kategória Supersenior+Master Ladies

Na treťom mieste skončila Lucia Čiliková (GKT) s počtom rán 196. Druhé miesto získala Katarína Opršalová (GCW) s počtom rán 184.Prvé miesto obsadila Mária Hrušková a s počtom rán 182 sa stala víťazkou kategórie.

Kategória Supersenior+Master Muži

Najsilnejšia kategória, v ktorej súťažilo až 36 hráčov. Na tretie miesto, s počtom rán 184, sa po dvoch kolách prebojoval Ján Guniš (GKHB). Druhé miesto obsadil František Hojčuš (GKAK) ns celkovým počtom rán 181. Prvá cena putuje taktiež na východ a odnáša si ju Rudolf Dadulák st. (LGK). Výborným výsledkom z prvého dňa 85 rán, ktorý potvrdil dobrou hrou aj v druhom kole keď zahral 94 rán, mu zaslúženepatrí prvenstvo.

Kategória Senior Ladies

Celkove 15 hráčok sa zúčastnilo tejto súťaže. Eva Klačková (GKT) s najlepším výsledkom prvého kola 91 rán, obsadila s celkovým počtom 187 rán tretie miesto. Rovnaký počet rán187 zahrala aj Emília Kuchárová (G&SKTN), ktorá ale v druhom kole dobrou hrou zahrala 92 rán, a tak obsadila druhé miesto. Prvé miesto, vyrovnanou hrou počas oboch dní, vybojovala Kim Sikyung (GCW) s celkovým počtom rán 186.

Kategória Senior Muži

Do bojov o medaily nastúpilo 31 hráčov. Na treťom mieste s počtom rán 162 skončil Barna Miroslav (RFMI). Hráči Michal Žeňuch (GKT) a Milan Sciranka (Penati GC) zahrali v obidvoch kolách rovnaký počet rán. Vyrovnanou hrou, v prvom kole 79 rán a
v druhom kole 81 rán, zahrali celkove 160 rán.
O poradí rozhodli výsledky na posledných 9 jamkách. Druhé miesto obsadil Milan Sciranka a prvé miesto získal Michal Žeňuch.

Zvíťazil Banskobystrický kraj

Turnaj Majstrovstvá Slovenska klubových seniorských družstiev v sebe zahŕňa okrem štandardného hodnotenia jednotlivcov aj súťaž „Veľký Stableford Krajov“. Vlaňajším víťazom bol Prešovský kraj so súčtom 305 stb bodov. Výsledok víťaza vloženej súťaže „Veľký Stableford Krajov“ tvoria štyri najlepšie stablefordové výsledky prvého a aj druhého kola. Súčet ôsmich stablefordových výsledkov rozhoduje, ktorý kraj bude ocenený medailou. Spomedzi ôsmich krajov na treťom mieste skončil Bratislavský kraj s celkovým počtom 281 bodov. Druhé miesto s celkovým počtom bodov 284 získal Prešovský kraj. O tri stablefordy viac zahral Banskobystrický kraj a s počtom 287 stb. bodov stal sa víťazom súťaže„Veľký stableford krajov 2023“.

Klubové súťaže

Hlavnú časť turnaja „Majstrovstvá Slovenska klubových seniorských družstiev“ tvorí súčet troch najlepších výsledkov (zo štyroch) hráčov družstva, za každé kolo. V ženskej kategórii tretie miesto obsadili hráčky družstva Žilinsko-rajeckého golfového klubu, s celkovým počtom 591 rán. Na druhom mieste skončilo družstvo Golfový klub Tále s celkovým počtom 565 rán. Prvé miesto s celkovým počtom rán 563 získalo družstvo Golfového klubu Welten Báč. Hráčky nastúpili v zložení Hguzen THi Mail Anh, Opršalová Katarína, Kim Sikyung a Zlochová Dorota. Putovný pohár prevzala kapitánka Katarína Opršalová. V mužskej časti Majstrovstiev Slovenska klubových seniorských družstiev, tretie miesto obsadilo družstvo Golfového klubu Alpinka Košice s celkovým počtom 520 rán. Druhé miesto získalo družstvo Golfového klubu Red Fox Malá Ida s celkovým počtom 519 rán. Prvé miesto vybojovalo družstvo Golfového klubu Penati s celkovým počtom 503 rán. Nastúpilo v zložení: Sciranka Milan,Čelko Pavek, Hojsík Marián a Palka Peter. Potvrdili vlaňajšie víťazstvo astali sa držiteľmi putovného pohára.

Autor: Peter Muška | 11. septembra 2023