Seniori súťažili v Borši

24. septembra 2023

Na desiatom turnaji  pravé golfové počasie konečne privítalo 63 hráčov z celého Slovenska na poslednom turnaji SENIOR TOUR ´23 na ihrisku v Hrubej Borši.

K boršianskym výsledkom ešte pribudnú body získané na turnaji Majstrovstvá ASGS v hre na jamky v Nitre. Víťazi celoročnej súťaže budú ocenení putovnými pohármi  po skončení turnaja o Pohár prezidenta ASGS (Nitra – 3.10.2023). Prihlasovanie  na turnaj o Pohár Prezidenta ASGS  je už otvorené na stránke SKGA. Hráči nominovaní na Majstrovstvá ASGS v jamkovej hre potvrdia svoju účasť priamo mailom vedeniu turnaja. Nasadenie hráčov na turnaj je možné  zistiť na stránke SKGA v dokumentoch (pavúk jamkovka). Dúfame, že organizátori pripravia kvalitné ihrisko a vydarí sa aj počasie.

Hrubá Borša – výsledky

Kategória NETTO

V nej paralelne súťažilo 31 hráčov. Na treťom mieste s počtom 72 stb. bodov skončil Ladislav Ujhelyi. O tri body viac zahral Vladimír Mitro a s počtom 75 stb. obsadil druhé miesto. Výborným vyrovnaným výkonom počas oboch dní (40 a 38 stb.) vybojovala prvé miesto Oľga Hadbábna.

Kategória 14+

Týmto turnajom sme sa rozlúčili s kategóriou 14+, v ktorej hráči hrali na rany, ale z kratších odpalísk ako kategória Senior-muži. Kategóriu tvorili hráči do veku 65 rokov a s HCP horším ako 14. V budúcom ročníku sa stretnú všetci hráči vo veku do 65 rokov v jednej kategórii Senior-muži.  V kategórii 14+ na treťom mieste skončil Erich Szedély  s počtom rán 186. Druhé miesto s počtom 182 rán obsadil Ladislav Ujhelyi. Prvé miesto s počtom 175 rán získal Ladislav Hrnek.

Kategória Supersenior + Master Ladies

Na treťom mieste skončila Oľga Hadbábna s počtom rán 180. O ranu menej zahrala Mária Hrušková a s počtom 179 rán obsadila druhé miesto. Prvé miesto vybojovala Katarína Opršalová s počtom rán 171.

Kategória Supersenior + Master muži

V najsilnejšej kategórii, čo do počtu, súťažilo 28 hráčov. Na treťom mieste skončil Štefan Chudý s vyrovnaným výsledkom (84+86 rán). Spolu za obidve kolá zahral 170 rán. O dve rany menej, 168 rán za obidve kolá, zahrali Ignác Pňaček a Ján Huleni. O poradí rozhodol výsledok z druhého dňa, v ktorom Ján Huleni zahral najlepší výsledok turnaja 79 rán (7 nad par) a tým si zabezpečil prvé miesto. Druhé miesto získal Ignác Pňaček.

Kategória Senior ladies

Spozorovali sme, že do kategórie Senior ladies vstupujú nové mená. Sme radi, že účasťou nových hráčok sa zvyšuje úroveň turnaja. Potvrdením toho sú aj výsledky. Na treťom mieste skončila Mai Anh Hgiyen Thi s počtom rán 167. O tri rany menej zahrala Eva Kľačková a celkovým počtom 164 rán obsadila druhé miesto. Prvé miesto s počtom rán 163 si vybojovala Lan Huong Dang Thi.

Kategória Senior muži

Po prvom kole bolo nasledovné poradie: Na druhom mieste skončil Jozef Fecko a tretí bol Michal Žeňuch. Toto poradie zmenil Pavel Tripský, ktorý sa výbornou hrou v druhom kole – 80 rán, presunul z piateho miesta po prvom kole k dvojici Michal Žeňuch a Jozef Fecko. Všetci traja nakoniec mali rovnako po dvoch kolách 166 rán. Výsledky v druhom kole rozhodli o celkovom poradí. Na štvrtom mieste skončil Jozef Fecko, tretie miesto obsadil Michal Žeňuch. Druhé miesto patrí Pavlovi Tripskému. Prvé miesto s výrazným rozdielom pätnástich rán a s vyrovnaným výsledkom (74 a 77 rán) vybojoval Peter Straňák.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Peter Muška | 24. septembra 2023