Českým golfovým areálom 2012 sa stal Albatross Golf Resort na okraji Prahy

10. decembra 2012

Len tretí rok od svojho otvorenia sa podarilo Albatross Golf Resortu v obci Vysoký Újezd na okraji Prahy získať už tretie výročné prestížne ocenenie, keď k prvému miestu udelenému verejnosťou v roku v roku 2010 už druhýkrát po sebe pridal aj víťazstvo v hlavnej kategórii – Golfový areál roku.

Anketa Golfový areál roku sa tradične skladá z dvoch častí. V prvej hlasujú na portáli www.golfova-hriste.cz samotní golfisti, ktorí tohto roku poslali vyše 6 000 hlasov. V ankete hodnotili napríklad technickú pripravenosť ihriska, estetický dojem, poskytované služby a vybavenosť, tréningové zázemie, atmosféru, pomer ceny k spokojnosti a celkový dojem z daného areálu. V druhej časti ankety potom odborná komisia vybrala najlepší golfový areál roku z najlepšie verejnosťou hodnotenej  TOP desiatky. Tohto roku zasadli opäť  v porote popredné  osobnosti českého golfu – zástupcovia ČGF Jan Jenčovský, Karel Vopička a Aleš Libecajt, šéfredaktor časopisu Golf Josef Slezák,  Václav Kotek z divadla Járy Cimrmana, Hynek Just z časopisu ForGolf a publicisti Vít Koďousek a Andrej Halada.

Zástupcovia Albatrossu získali nedávno ďalšie ocenenie v rámci súťaže „Českých 100 najlepších“ v kategórii Cestovní ruch & hotelierstvo.

V roku 2012 Albatross druhýkrát úspešne hostil turnaj série Ladies European Tour Raiffeisenbank Prague Golf Masters. Získal tiež uznanie od amerického časopisu Golf Digest, ktorý ho vo svojom poslednom ostro sledovanom rebríčku svetových ihrísk zaradil na prvé miesto v Českej republike.

Informácie poskytla Helena Woodcock, Golf Communications International.

Foto: archív rezortu

Autor: Jana Janků | 10. decembra 2012

Komentáre

  1. ahoj Janka, ty si tam bola hrat? mali by sme tam cez sezonu íst, chýba mi golf a je mi zima. vy sa ale už tešíte do beleku, no čo už len vám popriat hrásnu hru a vela slniečka, dúfam, že tam nesneží, lebo už sa mi zdá že je všetko naopak. pá krásny den olga