Golfovou loptičkou pilotovi do hlavy

04. januára 2014

Pravidelní cestujúci leteckých spoločností majú bohaté zážitky s bezpečnostnými kontrolami na letiskách. V tureckej Antalyi zaradili medzi nebezpečné predmety aj golfové loptičky.

Zbrane, nože, nožničky, fľaše s tekutinami i kozmetickými prípravkami, ba aj obyčajný hrebeň tzv. štýlka s kovovým hrotom… Všeličo sa v dnešných dňoch plných teroristických útokov, ktoré sa môžu odohrať aj na tých najneočakávanejších miestach, môže zdať letiskovým kontrolám nebezpečné. Podľa poslednej skúsenosti z tureckej Antalye však vieme, že to môžu byť aj golfové loptičky. Boli nám totiž nekompromisne odobraté z príručnej batožiny. Podľa vysvetlenia službukonajúcej kontrolórky sú vraj niečím ako kamene a môžme  nimi zaútočiť na posádku lietadla. A tak šup s nimi do koša.

Naša rada: ich bezpečné miesto je v odbavenej  batožine, ktorú uvidíte zase až na páse v cieľovom letisku.  Alebo ešte lepšie je si ich kúpiť priamo na golfovom ihrisku, kam ste sa vybrali hrať.  Je to spoľahlivejšie, ako byť vyhlásený/á za potenciálneho teroristu, ktorý sa nimi chystá  zaútočiť na pilota.

Autor: Jana Janků | 04. januára 2014