Hrali sme požičanými palicami z Clubstohire

08. januára 2014

Sú golfisti, ktorí nie sú ochotní hrať s inými ako vlastnými palicami. Ak ste však toho názoru, že vaša hra závisí aj od iného a nie iba od značky palíc či loptičiek, môžete v 19 populárnych golfových destináciách sveta využiť služby írskej požičovne golfových potrieb.

Rozhodli sme sa túto službu írskej spoločnosti Clubstohire (v preklade z angličtiny- palice na požičanie) overiť si v jednej Slovákmi (i Čechmi) najobľúbenejšej golfovej destinácii – tureckom Beleku. Okrem iného aj preto, že charterová letecká spoločnosť Sun Express, ktorá tam lieta z Viedne, už zvýšila jednosmerný prepravný poplatok za golfový bag z vlaňajších 25 € na terajších 40 eur, čo teda na jeden golfový výlet predstavuje 80 eur. V prípade Ryanairu, ktorý lieta z aj z Bratislavy, je to dokonca 100 € za spiatočnú prepravu.

Drahšie i lacnejšie

Prehliadka web stránky www.clubstohire.com prezrádza, že v 19 destináciách, kde si možno požičať od tejto firmy palice, sú zvyčajne na výber dva základné druhy setov. V Beleku sa dali požičať lacnejšie palice za 35 € na týždeň, drahšie napr. značka TaylorMade za 55 € na týždeň.  Všetko človek zaplatí pohodlne doma cez internet. Najmä v čase najvyššej sezóny, (v prípade Beleku je to október-november a marec-apríl) si to však netreba nechávať na poslednú chvíľu, lebo zásoby golfových setov sa môžu vyčerpať.

Pozor na stratu

My sme si objednali dva sety. Po potvrdení objednávky sme dostali dotazník, kde nás žiadali uviesť číslo letu, hotel v Beleku a čas, kedy sme chceli mať palice doručené. Stalo sa tak takmer na minútu presne. Na recepcii sme prebrali oba sety a po predložení kópie pasu a kreditnej karty sme sa mohli vybrať rovno na ihrisko.

Dostali sme naozaj špičkové sety TylorMade s 12 kusmi palíc (driver, tri fervejové drevá, železá a pater) v modernom bagu. Potom sme už iba pravidelne prepočítavali počet palíc i obalov na ne, pretože sme vedeli, že každé zlomenie palice či jej strata (i obalov) nás bude stáť reálne cenu danej palice (cenník sme dostali spolu so setmi). Danú sumu vám stiahnu rovno z kreditnej karty.

Vášnivejší či zábudlivejší hráči sa však môžu pre tieto prípady poistiť. Poistenie vyjde 7 € na týždeň a náhrady za poškodené či stratené palice i obaly na hlavy sú potom polovičné.

V prípade zrušenia pobytu platia storno podmienky uvedené na stránke.

Bez starostí

Presnosť cestovnej agentúry Matrix Travel, ktorá sa o požičiavanie palíc firmy Clubstohire v Beleku stará, sme ocenili aj na záver pobytu. Na recepciu nášho hotela si ich prišli prevziať presne v dohodnutý čas. Takže službu Clubstohire vrele odporúčame.

Kde sú ešte požičovne Clubstohire?

V portugalskom  Faro, Lagose (Algarve) a Lisabone, španielskej Malage, Murcii, Alicante, Girone, La Linea/Gibraltar; Palma na Malorke, na Tenerife, Gran Canaria, v tureckom Beleku, Aphrodite Hills na Cypre, Isle of Man, škótskom Edinburghu, írskom Dubline či juhoafrickom Kapskom Meste.

Autor: Jana Janků | 08. januára 2014