Zuzana Kamasová na plagáte

08. marca 2012

Prišla na špeciálne pozvanie a vyhrala.  Bolo to vlani, v marockom Agadire, na turnaj La Coupe Lalla Mayem. Slovenka Zuzana Kamasová.  Nečudo, že si  organizátori si ju vybrali za tvár tohto turnaja, ktorým sa aj začína Európska ženská túra 2012.

Úspechy slovenských športovcov si radi privlastňujeme, tak ako radi hromžíme, keď sa im nedarí. O niektorých výsledkoch však verejnosť často ani nevie. Žiaľ, golfové patria k ním.

Takmer každé ráno počúvame v rozhlase, ako sa darilo slovenským hokejistom v NHL. Iste to mnohým ľuďom dvíha národné povedomie, hoci v tomto prípade chlapci nehrajú za Slovensko, ale za zahraničné kluby.  Ale vďaka aj za takéto šírenie dobrého mena našej krajiny. 

Aj o tenistoch a tenistkách vieme hneď za čerstva všetko. Daniela nás detailne poinformuje, ako si užívala hru, hoci napokon ju aj slabšia súperka nevedno prečo zmietla z dvorca.  Radi sa tiež potešíme dobrým umiestnením Veroniky na svetových zjazdovkách či „našej“ Anastázie, ktorá behá a strieľa za slovenské farby v biatlonových areáloch.

Len o slovenských úspechoch v golfe príliš v médiách nepočuť. Zatiaľ je ich síce poskromne, ale keď vlani v marci vyhrala v marockom Agadire Zuzana Kamasová turnaj  Európskej túry La Coupe Lalla Maryem, príliš veľa sa o tom nehovorilo. Pravda okrem špecializovaných golfových médií. Pritom jej víťaznú trofej odovzdával rovno brat marockého kráľa – princ Moulay Rachid. Nuž, ale tak je golf zatiaľ vnímaný v slovenskej pospolitosti. Ako niečo, čo síce existuje, ale akoby by ani nebolo. A keď, tak len pre pár vyvolených.

Sláva Zuzany Kamasovej pritom v Maroku pokračuje. Dôkazom je aj fakt, že sa objavila na plagáte pre tohtoročný v poradí už 18. ročník  turnaja La Coupe Lalla Mayem, ktorý bude opäť v Agadire (pozri článok V Golf du Solei spomínajú na slovenské údery).  A nám nezostáva želať si nič iné, len aby sa koncom marca 2012 našej najlepšej golfistke v Maroku opäť darilo.

PDF: La Coupe Lalla Mayem

Autor: Jana Janků | 08. marca 2012

Komentáre

  1. Som rada, ze vznikla takato stranka! Drzim palce! A drzim palce aj Zuzke Kamasovej.