Za hole in one let do vesmíru

07. septembra 2014

V dňoch 11.-14. septembra bude v Holandsku ďalší turnaj mužskej Európskej túry European Tour – KLM Open 2014. Golfista, ktorý zahrá na jamke č. 15 hole in one, získa dosiaľ nevídanú odmenu – let do vesmíru.

Čítate správne. Nie auto, nie dovolenku, nie milión dolárov, ani set najnovšieho modelu palíc, ale výlet do vesmíru v rámci vesmírnej expedície XCOR. Táto odmena má hodnotu 100 000 dolárov.

Podľa správy zverejnenej na www.europeantour.com, model lietadla Lynx Mark 1, ktoré poletí do vesmíru a môže vzlietnuť a pristáť horizontálne, budú premietať na dispeji hneď vedľa spomínanej jamky č. 15 počas všetkých štyroch kôl turnaja. „Touto cenou chceme dať  verejnosti najavo, že let do vesmíru je dnes dostupný komukoľvek,“ povedal Michiel Mol z XCOR Space Expedition. „Prvé expedície  pravdepodobne odštartujú koncom roku 2015. Už teraz máme okolo 300 rezervácii.“

Otázkou zostáva, ktorý účastník turnaja v Holandsku jamku na jeden úder zasiahne, ale aj či bude mať v takom prípade odvahu letieť do vesmíru.

Autor: Jana Janků | 07. septembra 2014