Tri medaily zo svetového Ski & Golf pre Slovensko

09. mája 2016

Ani z tohtoročného Svetového šampionátu Ski & Golf, ktorý bol začiatkom mája už tradične v rakúskom Zell am See – Kaprun, neodišlo Slovensko naprázdno. Odnieslo si zásluhou žien tri medaily.

Ski a golf 16 Zell am See Účastníci musia najskôr zdolať trať obrovského slalomu na ľadovci Kaprun a potom odohrať dve kolá golfu na krásnom ihrisku  v Zell am See. Tohto roku sa podujatia zúčastnilo 240 športovcov, ktorí ovládajú ako lyže tak aj golfové palice. Boli z 18 krajín.

Celkovými víťazmi sa medzi mužmi stal Rakúšan Philipp Oberhauser a medzi ženami len 16-ročná Češka Tereza Koželuhová (na prvom obrázku).

Daniela Jorčíková (v strede) a Maja Roháčová (vpravo) na stupni víťazovA ako reprezentovali Slováci? Tohto roku sa o medaily postarali opäť dámy (na titulnom obrázku). V kategórii Masters Woman už niekoľkýkrát po sebe dominovala Daniela Jorčíková (Grey Bear Tále), ktorá získala zlato (na ľavom obrázku v strede). O striebornú sa postarala v juniorskej kategórii Tereza Husárová (GCC Hron Tri Duby). A na Slovensko putuje aj bronz, a to zásluhou Márie Roháčovej (Grey Bear Tále), tiež v kategórii Masters Woman 1 (na obázku vpravo).

V hlavnej ženskej kategórii dosiahla najlepší výsledok Zuzana Kamasová (GCC Hron Tri Duby)  – 7. miesto. V hlavnej mužskej kategórii bodoval najlepšie Roman Staník (Red Oak) – 14. miesto.

 

 

Autor: Jana Janků | 09. mája 2016