Hole in One na štvorparovke? T. Kosztolányi to dokázal!

20. apríla 2017

Veľkonočný turnaj, ktorý zorganizovala v tureckom Beleku pre slovenských i českých golfistov CK Gabriel Tour, si zapísal nie každodennú udalosť. Bol to Hole in One na ihrisku King Cornelia Faldo.

Belek 123Ako vieme: Hole in One je často hlavne kus šťastia. Niektorým golfistom sa nepodarí zahrať loptičku na jeden úder rovno do jamky ani raz v živote, iní ich majú na svojom konte niekoľko. To druhé sa stáva hlavne pripraveným, natrénovaným a dobre hrajúcim golfistom a zvyčajne na trojparovej jamke. Málokto sa však môže pochváliť, že sa mu to podarilo na štvorparovke. K takýmto „frajerom“,  v dobrom slova zmysle, patrí od tohtoročných Veľkonočných sviatkov aj Anton Kosztolányi.

Autorka článku má informácie z prvej ruky, lebo mala česť byť pri tejto vzácnej udalosti. Nič nezľahčuje ani fakt, že jamka č. 7 na ihrisku King nepatrí k najdlhším. Zo žltých odpalísk meria 244 metrov (z dámskych 190 m).  Autor ihriska, anglický golfista svetového mena Nick Faldo, ju asi nie náhodou nazval Faldo´s choice, teda Faldov výber. Kto si na tejto jamke trúfa, hrá rovno na grín skrytý v jame napravo od ferveje. Tí kratší sa snažia umiestniť loptičku na svah nad jamku, odkiaľ sa dokáže dogúľať na grín, alebo blízko neho.  Zahrať birdie tam teda nie je ojedinelé. Tóno (na fotke v strede) však patrí patrí k tým, čo radi riskujú a oplatilo sa mu to: má Hole in One. Jeho loptičku v jamke aj so spoluhráčmi vo flajte  zvečnila na pamiatku jeho manželka Alenka. Tono si ju dá vraj na pamiatku zaliať do skla. Gratulujeme!

Autor: Jana Janků | 20. apríla 2017