Známa škótska whisky spojila meno s golfom

16. októbra 2017

Takmer pol stovky hráčov z prostredia biznisu, kultúry, športu, či politiky sa stretlo uplynulý v rezorte Penati prvom ročníku golfového turnaja nazvanom podľa známej škótskej single malt whisky  Glenfiddich.

Herec Martin Mňahončák patrí tiež medzi vášnivých golfistov.

Herec Martin Mňahončák patrí medzi vášnivých golfistov.

Penati Golf Resort pri Senici, asi najkrajšie golfové ihrisko na Slovensku, patrí do TOP 100 golfových rezortov na svete, Glenfiddich je zasa najoceňovanejšia a najpredávanejšia škótska single malt whisky na svete. Spojenie golfu a degustácie sa ukázalo ako skvelý nápad. Atmosféra podujatia bola skutočne výborná, čomu dopomohla aj prekrásna atmosféra babieho leta.

Kolískou golfu i whisky je práve Škótsko, preto sa distribučná spoločnosť tejto značky whisky – Rémy Cointreau rozhodla spojiť meno svojej najúspešnejšej škótskej práve s týmto športom a zorganizovať 1. ročník turnaja Glenfiddich Golf Cup pre osobnosti

Simona Bubánová pri ochutnávke.

Simona Bubánová vie, že dobrú whisky spoznáš aj podľa vône.

z oblastí kultúry, športu, biznisu i politiky. K dispozícii bol preto aj whisky expert spoločnosti Rémy Cointreau Peter Praženka, skutočný znalec tohto nápoja, ktorý záujemcom predstavil jeho výnimočné vlastnosti, históriu i súčasnosť značky.  Ochutnať bolo možné 12-, 15-, 18- a 21-ročnú whisky, ktorú rodinná firma William Grant & Sons vyrába v pálenici Glenfiddich v mestečku Dufftown. Názov Glenfiddich v škótskej galčine znamená údolie jeleňov, preto je jeleň symbolom tejto whisky.

Samotný golf je príležitosť na chvíľu vypnúť, spomaliť, stráviť čas v prostredí krásnej prírody a nájsť si čas na debaty s priateľmi, alebo spoznať nových ľudí. A práve pri takýchto príležitostiach je kvalitná whisky príjemným spoločníkom. Pre tento

Spevák Filip Tuma tiež rád trávi voľný čas na golfe.

Spevák Filip Tuma vie, že pri patovaní obzvlášť záleží na sústredení.

účel bol zvolený aj systém hry – hral sa Texas scramble štvoríc s postupným štartom na ihrisku Heritage. Súťažilo sa aj o Longest drive, Nearest the Pin a špecialitkou bola disciplína Poraz profesionála, víťaz ktorej získal lukratívnu 21-ročnú whisky Glenfiddich.

Autor: Jana Janků | 16. októbra 2017