Juniori o európske finále Faldo Series

26. augusta 2018

Horúce počasie sprevádzalo aj 9. ročník prestížneho medzinárodného turnaja Faldo Series Slovakia Championship pre juniorov do 21 rokov.  V dňoch 21. – 23.augusta 2018 ho hostil rezort Black Stork a päť víťazov jednotlivých kategórií postupuje na európske finále Grand Final, ktoré bude v novembri v Spojených Arabských Emirátoch.

Na turnaji v rankingu WAGR (World amateur golf ranking) v golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici  hralo 44 mladých golfistov zo Slovenska a Česka s podporou svetovej a európskej golfovej organizácie The R&A a European Tour.

Aj sa trénovalo

Kvalita hráčov na ihrisku pod Vysokými Tatrami Black Stork neustále rastie. Až 36 hráčov malo single HCP, dokonca siedmi mali plusový HCP, a tak už od prvých chvíľ organizátori očakávali zaujímavé výsledky.

Na priebeh turnaja dohliadal Mattew Faldo, syn sira Nicka Falda, 6-násobného víťaza Major turnajov a nechýbal ani jeho osobný coach Keith Wood. S obomi mohli účastníci turnaja počas troch dní aj trénovať.

Päť víťazov

Súťažilo sa v piatich kategóriách a hráči navyše získali body do WAGR. Na tatranskom ihrisku odohrali juniori výborné výsledky a rodičia aj priatelia z diaľky sledovali napínavé súboje.

Na európske finále postupuje 5 víťazov jednotlivých kategórií:

Juniori do 21 rokov: Michal Brezovský (SR), skóre 70/67/70
Juniori do 18 rokov: Pavol Mach (SR), skóre 75/74/69

Juniori do 16 rokov: Samuel Husárik (SR), skóre 73/77/75
Juniorky do 21 rokov: Karolína Stará (ČR), skóre 76/73/71
Juniorky do 16 rokov: Zacharovská Antónia (SR), skóre 72/73/73

Najlepší brutto výsledok počas troch turnajových dní odohral Michal Brezovský (207 rán), za ním skončil Pavol Mach a Antónia Zacharovská, obaja po 218 rán.

Pozdrav od Sira Falda

,,S radosťou sme privítali najlepších mladých golfistov už deviatykrát na ihrisku Black Stork v Tatrách,“ povedala na privítanie Sylvia Hrušková, riaditeľka turnaja a generálna riaditeľka golfového rezortu Black Stork. ,,Dúfame, že budeme hrdí aj na výsledky piatich víťazov nášho turnaja na Grand Final, ktorého hostiteľom je Sir Nick Faldo, 6-násobný Major víťaz osobne.“

Turnaj komentoval pred začiatkom aj Sir Nick Faldo týmito slovami: „Som veľmi vďačný, že Black Stork Resort pokračuje v hostiteľskej úlohe našej slovenskej odnože. Je to úžasné miesto a náročné ihrisko. V posledných rokoch sa nám podarilo objaviť niekoľko skvelých hráčov a dúfam, že objavíme niekoľko ďalších!“

Už v roku 2010 Nick Faldo povedal: „Priniesť Faldo Series na Slovensko je veľmi vzrušujúce. Vždy bolo mojím úmyslom podporovať novovznikajúce golfové trhy našou jedinečnou kombináciou vysokej úrovne súťaží a špecifickým golfovým vzdelávaním. Verím, že aj vaša časť Európy má vynikajúci potenciál na rozvoj golfu. Chcel by som poďakovať rezortu Black Stork za zdieľanie našich názorov a teším sa na čas strávený s víťazmi v Grand Final.“

Bohatá história

FALDO SERIES bolo založené v 1996, 40 Faldo Series turnajov sa koná v 30 krajinách po celom svete s viac než 7 000 zúčastnenými golfistami. K predchádzajúcim víťazom Faldo Series patria Tseng Ya-ni, Rory Mcllroy (2014 získal titul Major), Nick Dougherty, Marc Warren, John Parry, Melissa Reid, Florentyna Parker a Yani Tseng, všetci víťazí na Tour. Je podporovaný svetovou a európskou golfovou organizáciou The R&A a European Tour. Fotografie z posledných 8 ročníkov Faldo Series Slovakia Championship v Black Stork vo Veľkej Lomnici nájdete vo fotogalérii na www.golftatry.sk. Viac informácií o Faldo Series nájdete na www.nickfaldo.com alebo www.facebook.com/faldoseries

 

 

Autor: Štupáková Michaela | 26. augusta 2018