Putovanie I. Kuceja po 25 slovenských ihriskách (1.časť)

23. septembra 2018

Ako sa dá výborne stráviť Babie leto? To sa dozviete z nasledujúceho denníka golfistu Igora Kuceja. Ten sa rozhodol odohrať všetkých 25 slovenských golfových ihrísk (naozaj ich tu máme toľko!) a urobiť tak zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Svoje putovanie nazval I. Kucej Babie leto tour (BLT) 2018. Jeho cieľom  je utvoriť slovenský rekord v zahratí všetkých slovenských golfových ihrísk od 12. – 30.septembra 2018 bez voľného dňa. Podujatie má ale aj charitatívny charakter. Počas neho chce vyzbierať peniaze na rekonštrukciu parku v bratislavskom Ružinove, ktorý by mal byť pomenovaný po zosnulom rímskokatolíckom kňazovi a neúnavnom charitatívnom pracovníkovi Antonovi Srholcovi, nazývanom aj Antonio. Ten bol aj ambasádorom občianskeho združenia Babie leto, ktoré I. Kucej vedie. Pri zrode tejto dobrovoľnej neziskovej organizácie stála spomienka na skvelých ľudí, ktorí významne obohatili slovenskú spoločnosť športovými, vedeckými či umeleckými výkonmi a dielami a ktorí získali pre našu krajinu významné ocenenia a rešpekt.  A. Srholec nesporne patrí medzi nich a parčík v Ružinove by nám ho mal pripomínať.

Poďme však ku golfgu. Tu sú Igorove zápisky.

1. deň – Alpinka Košice a Red Fox Malá Ida

Aj takáto partička vznikla. Igor Kucej druhý zľava.

Máme za sebou úvodných 9 + 9 jamiek Babie leto tour 2018. Ako prvé som s  kamarátmi Jozefom a Palinom zahral čarovné ihrisko, ktoré nájdete len na skok od centra Košíc. Alpinka je určite európska rarita, lebo na tak malej ploche „zrobiť” golfové ihrisko – klobúk dole. Po obede sme sa presunuli na Red Fox v Malej Ide, kde vyrástla  „červená líška”. Red fox sa nám ukázal v plnej kráse v nádhernom slnečnom počasí a dobrej kondícii. Ďakujem šéfovi slovenských rekordov Igorovi Svitokovi, že odštartoval môj pokus o zápis do knihy rekordov i podpornému tímu zo Starej Lesnej, Pezinka a Bratislavy. Pekne sa rozbehla aj zbierka na Parčík pre Antónia. Podarilo sa nám vyzbierať už 5 % z cieľovej sumy. Ďakujeme!

2. deň – Black Stork Veľká Lomnica, ihrisko A, B

Ďalší deň BLT sme hrali na Black Stork v krásnom prostredí Tatier. Počasie bolo opäť nádherné, a tak som doplnil trojicu „starých pardálov” z ŠK Karpatská (hrali Kiťo, Ďuri a Pišta) a dali sme si na ihrisku A a B texas dvojíc. Poznáme sa roky, a tak bola medzi nami správna „hecovačka“, sem-tam “strihnutá” levickým rizlingom.

3. deň – Black Stork Veľká Lomnica, ihrisko C a Royal Valley Malý Slavkov

Ďalší výborný flajt, v ktorom vynikal známy chatár a vysokohorský nosič Peter Petras (na obrázku vpravo)

Aj tretí deň BLT mal vysokú športovú úroveň. Vybrali sme sa na poslednú deviatku v Lomnici a poobede to prišlo. Tatranská legenda Peter  Petras (hral texas s Ferom Pospíšilom) ukladal na 3-paroch všetky lopty k fangli, a tak sme uhrali s Petrom Kovaříkom len tesnú remízu na poslednej jamke. Skláňam sa pred pánom Petrasom. Má o dvadsať rokov viac, ale na ňom je krásne vidieť, že golf na vysokej úrovni sa dá hrať v každom veku.

4. deň – Tri duby -Sliač

Na ihrisku Tri duby nás opäť privítalo slniečko. Že treba byť presnými, sme pochopili s Mišom hneď na prvej jamke. Výsledok nebol dôležitý, prostredie a personál v club house bol milý a odporúčame prísť si na Sliač zahrať, aj keď vám tam sem-tam prefrčí nad hlavami stíhačka.

5. deň – Grey Bear Tále

Opäť nám prialo počasie a za partnera som si zavolal môjho učiteľa golfu. Kiko Richter je pohodový spoločník a ďakujem mu, že ma previedol pre mňa dosť ťažkým, ale perfektne pripraveným „šedým medveďom”. Skončili sme až keď slniečko zapadlo, a tak som rozložil stan v doline a ráno vyrazil do okolia Prievidze.

6. deň – Agama Koš a Sebedražie

Počasie v prvých dňoch bolo nádherné. A Tatry ako namaľované.

V obci Koš sa nachádza ihrisko najmä vďaka obrovskému entuziazmu jeho šéfky Petry Dzurikovej. Club house hýri nápadmi a vyvažuje možno trochu „natur” deviatku, ale kto chce, môže si zahrať. Ak túžite nájsť v okolí vyššiu kvalitu, určite odídete spokojní zo Sebedražia. Deviatka v lesnom prostredí a k tomu susedný vodný svet spĺňajú najvyššie požiadavky na pekný golf a príjemný oddych po ňom. Ďakujem Adamovi a Maťkovi za sparing partnerstvo. Máme nazbieraných 10% z cieľovej sumy priatelia.

7. deň – Rajec a Trenčín

Ďalší deň opäť dve deviatky. Rajec ma prekvapil, ideálne miesto pre odskočenie si z kúpeľov. Ďakujem Ivanovi, že mi robil príjemnú spoločnosť. Rýchly presun bez obeda do Trenčína a plný flight nastúpil na ihrisko známeho hokejistu. Texas scramble dopadol podľa očakávania, gratulujem Romanovi a Darinke, keďže môj partner Juraj sa s golfom ešte len zoznamuje. Ale páčilo sa mu a určite bude v tejto krásnej hre pokračovať. Veď golf môže hrať každý. Krátka deviatka pri Váhu rozhodne nesklamala.

 

Autor: Jana Janků | 23. septembra 2018