Štvorica do Malajzie

05. októbra 2018

Dvojdňové slovenské finále v Borši a Báči rozhodlo, kto pôjde Slovensko o dva týždne reprezentovať na svetové finále World Amateur Golfers Championship v Malajzii.

Toto najprestížnejšie golfové amatérske podujatie založil v roku 1995 aj Slovákom dobre známy hokejista a zároveň nadšený golfista Sven Tumba. Okolo organizácie sa točili alebo točia aj ďalšie športové hviezdy. Patrónom bol vyše dekády svetoznámy golfista Arnold Palmer. Predsedníctvo Poradného výboru prevzala po úmrtí španielskeho golfistu Seveho Ballesterosa švédska golfistka Annika Sörenstam.

Malajzia je známa golfová destinácia s množstvom špičkových ihrísk. World Amateur Golfers Championship (WAGC) sa bude hrať na ihriskách The Els Club The Ocean,

Palm Resort Cempaka, Horizon Hills Golf and Country Club a Forest City Golf Resort.

Napínavé finále

Boj o účasť v slovenskej reprezentácii, ktorú povedie organizátor slovenského finále Rasťo Koyš, bol mimoriadne napínavý. V

Traja zo štyroch víťazov.

Borši čakalo na 108 účastníkov nie veľmi príjemné, chladné a krátkym ale studeným a náhlym dažďom poznamenané počasie. Nečudo, že HCP si dokázal zlepšiť iba jediný hráč. Kto však vie, ten vie a ak sa k tomu pridá kúsok šťastia, je z toho Hole in One. Ten sa podarilo zahrať na jamke č. 7 (to je tá na kopci) prvýkrát v živote Rasťovi Antalovi.

Rasťo Antala nielenže vyhral svoju skupinu, ale v Borši zahral aj Hole in One.

Na turnaj do Báča postupovalo iba 16 hráčov z každej kategórie. Tam už sa hralo za príjemného slnečného počasia Babieho leta.

Tu sú víťazi slovenského finále WAGC:

Kategória: HCP 5,5-10,4

Rastislav Antala (73 rán Borša, 69 Báč, spolu 142)

Kategória: HCP 10,5 – 15,4

Ján Pecha (75/71 – 146)

Kategória: 15,5 – 20,4

František Sebok (77/70 -147)

Kategória: 20,4 – 25,5

Bohuš Hlavatý (76/69 – 145)

V reprezentačnom družstve do Malajzie však nahradí Rasťa Antalu okrem troch ďalších víťazov druhý v jeho skupine Martin Šebesta (72,72 – 144). Dôvodom sú pravidlá WAGC. Podľa nich musí R. Antala ako účastník tohto podujatia vlani päť rokov pauzovať.

 

Autor: Jana Janků | 05. októbra 2018

Komentáre

  1. Parada chalani…gratulujem. Tento rok som to nejak nedal…ale drzim vsetkym palce. Zabojujte tam…